De Jong ångrar inte sparken på Alonso

Man City-mittfältaren en annan spelare efter VM-finalen i Sydafrika

FOTBOLL

Manchester Citys Nigel De Jong har blivit en annan spelare sedan han fick sitt VM-silver.

Finalplatsen i Sydafrika har gett honom status, och den omtalade ”karatesparken” mot Spaniens Xabi Alonso står han för fortfarande.

– Jag ångrar ingenting, säger han till Daily Mirror.

Foto: GETTY IMAGES/ALL OVER PRESS
DEN FULA FINALEN Stenhård spel präglade VM-finalen 2010. Domaren Howard Webb delade ut inte mindre än 14 gula kort. En holländare blev utvisad men domaren borde kanske ha visat ut fler än så. Här stämplar Nigel de Jong spanjoren Xabi Alonso i bröstet. En attack som bara renderade i gult kort...

Sparken i bröstet på Alonso under VM-finalen var våldsam och ful, men De Jong är inte ångerfull utan snarare glad över den uppmärksamhet som ökat hans status i England.

– Jag ångrar ingenting. Det var inte meningen att skada honom. Och efter ett sånt fantastiskt VM kom jag tillbaka till Manchester City som en ny spelare. Det är så jag känner, säger han.

Om konkurrensen med Touré

Och nog har han hög status i City, där han är självskriven trots nyförvärv som Yaya Touré och James Milner, som gärna spelar centralt.

– Jag ser Yaya mer som en central mittfältare än en defensiv mittfältare. Han har ett offensivt tänk. Tillsammans kan vi bli en fantastisk duo, ett starkt block, säger han.

– Dessutom, jag har alltid varit en startspelare och förväntar mig att det fortsätter så.

ARTIKELN HANDLAR OM