Berbatov: Det var straff

Huvudpersonen uttalar sig

FOTBOLL

Manchester United-forwarden Dimitar Berbatov hamnade i händelsernas centrum redan i första minuten av mötet med Liverpool när han – enligt många – filmade till sig en straff.

Men det gjorde han inte, enligt bulgaren själv.

– Självklart var det straff, säger Berbatov – som dessutom försvaras av Sir Alex Ferguson.

Det hade inte hunnit gå en minut av prestigemötet mellan Manchester United och Liverpool innan matchens stora snackis inträffade.

Efter en närkamp med Daniel Agger föll Dimitar Berbatov och domaren Howard Webb pekade på straffpunkten. Många menar att Berbatov filmade sig till straffen och att Webb blev lurad, men själv tycker han det var rätt dömt.

– Självklart var det straff. Det var tillräckligt mycket kontakt för att jag skulle tappa balansen och folk vet att jag inte slänger mig ofta, säger han till ITV1.

Sir Alex försvarar

Ryan Giggs stegade fram och satte straffen – som blev matchens enda mål.

– Jag kunde själv inte se händelsen men spelarnas reaktioner brukar säga mycket och man kunde se att spelarna som var kring bollen inte var glada. Men när beslutet är gjort är det bara att acceptera, säger Giggs.

– Det tidiga målet hjälpte oss, liksom utvisningen, men vi hade chanser att punktera matchen och man blir lite nervös när man inte tar dem.

Unitedmanagern Sir Alex Ferguson försvarar Berbatov och säger att det var en korrekt straff.

"Inte den typen av spelare"

– Det var straff. Dimitar säger att han definitivt blev klippt.

– Reprisen visar att det är en lätt beröring men tempot är tillräckligt högt för att få ner spelaren. Det finns ingen anledning för honom att gå ner annars, han är inte den typen av spelare, säger Ferguson till Sky Sports.

Extra omtalad blev Howard Webbs domarinsats tack vare att Steven Gerrard blev utvisad efter 31 minuter.

– När det gäller utvisningen fanns det inget tvivel. Steven Gerrard är inte den typen av spelare men det var en hänsynslös tackling. Jag tycker inte att han gav domaren något alternativ.

ARTIKELN HANDLAR OM