– Är det nya regler?

Kenny Dalglish kritisk till domarinsatsen

Kenny Dalglish.
FOTBOLL

Det har gått 20 år sedan han tränade Liverpool senast.

I dag undrar Kenny Dalglish om reglerna har skrivits om helt.

– Jag har sett repriserna och så länge de inte har ändrat reglerna så är det inte straff.

Skotten Dalglish, helgonförklarad i Liverpool, fick en minst sagt snöplig start på sin andra sejour som tränare för Liverpool.

Efter en halvminut föll Berbatov lätt i straffområdet, domare Howard Webb likaså för Berbatovs fall och Ryan Giggs kunde ge United ledningen med 1-0, ett resultat som sedan stod sig matchen ut och som innebär att Liverpool är utslagna ur FA-cupen.

”Jag kan inte se att det är utvisning”

Kenny Dalglish var allt annat än nöjd med domaren Howard Webb. Och det var inte bara straffen som väckte irritation, även utvisningen på Steven Gerrard fick Dalglish att ifrågasätta regelverket.

– Jag har sett repriserna och så länge de inte har ändrat reglerna så är det inte straff. Jag kan inte se att det är utvisning heller. Innan matchen var det någon som sade till mig att spelet inte har förändrats så mycket och jag sade att jag trodde att fotboll hade blivit en noll-kontakt-sport.

– Kanske hade jag rätt ändå..., säger skotten syrligt.

Ferguson: Straffen var klar

Hans landsman och tränarkollega i Manchester United, Alex Ferguson, tyckte däremot att både straffen och utvisningen var solklara.

– Inte mycket att tveka på alls. Jag tycker att det var en tvåfotstackling ovanför marken och jag tycker att det var straff också. Reprisen visar att han rör honom och det räcker för att få honom på fall, säger Ferguson som nu ställs mot Southampton i FA-cupens fjärde omgång.

Diskussionen lär fortsätta...

ARTIKELN HANDLAR OM