Dalglishs nya fiasko

Torskade mot nykomlingen

FOTBOLL

Kenny Dalgish skulle vända Liverpools tunga trend.

Det går inte speciellt bra med det.

Han började med en förlust mot ärkerivalen Manchester United.

I dag följdes det upp med en förlust mot nykomligen Blackpool.

Nej, det har inte blivit någon succé för Liverpool-legendaren Kenny Dalglish som ny manager för klubben. Efter att ha fått en mardrömsstart med förlust mot Manchester United i FA-cupen, i en match där Steven Gerrard blev utvisad, skulle han i kväll ta sin första seger som manager för klubben. Detta borta mot Blackpool, som inför matchen låg en placering efter Liverpool i tabellen.

Det var i alla fall planen.

Tidigt ledningsmål

Men riktigt så bra gick det inte.

Laget fick visserligen en drömstart då Fernando Torres redan efter drygt två minuter gjorde 1–0 till gästerna.

Men laget lyckades inte ens behålla ledningen i tio minuter. I den tolfte minuten kvitterade laget genom Gary Taylor-Fletcher efter att Liverpool slarvat på mittplanen och Raul Meireles gett bort bollen.

Det skulle dock bli ännu värre.

Nickade in tvåan

Med drygt 20 minuter kvar att spela slog Neal Eardley en boll från strax framför mittplanen, mot Ian Evatt till vänster i straffområdet. Han nickade vidare mot en omarkerad Dudley Campbell vid målområdeslinjen. Han gjorde inget misstag utan nickade in 2–1, vilket blev slutresultatet.

Sett över 90 minuter var det ingen helt orättvis seger för Blackpool, som därmed går om Liverpool och petar ner Dalglish lag till 13:e plats i tabellen.

Detta var första gången sedan 1940-talet som Liverpool förlorat båda säsongens matcher mot Blackpool.

ARTIKELN HANDLAR OM