”Rooney lär slaktas från läktaren”

Landslagskollegan Jagielka varnar United-anfallaren

FOTBOLL

Evertonfansen känner sig fortfarande svikna av Wayne Rooney sedan han lämnade för Manchester United.

Hånen på läktaren brukar vara många och på lördag är det dags igen.

– Det finns en stor risk att han kommer att bli slaktad, säger Everton-spelaren och Rooneys landslagskollega Phil Jagielka.

Wayne Rooney. FOTO: AP

Wayne Rooney har några tunga dagar bakom sig efter att News of the World avslöjat att anfallaren köpt sex av en lyxprostituerad under tiden som hans fru Coleen var gravid i förra året.

På planen har han dock visat att han kan fokusera på fotbollen. I EM-kvalmatchen mot Schweiz inledde han målskyttet för England.

Men hånen utanför planen fortsatte efter matchen när flera av de stora brittiska tidningarna relaterade målgörandet till den senaste sexskandalen.

”Brukar få höra en del”

På lördag möter Manchester United Everton, Rooneys gamla klubb. Everton-fansen brukar håna Rooney i vanliga fall för sveket att han bytte klubb. Efter de senaste dagarnas händelser lär det inte bli snällare toner från publiken.

– Wayne brukar få lite skit och jag kommer att ge honom lite också om han spelar på lördag. Risken är stor att han kommer att bli slaktad av publiken. Normalt brukar han få höra lite, jag kan inte se att det kommer att förändras på lördag, säger Evertonspelare Phil Jagielka som spelade med Rooney i tisdagens EM-kvalmatch.

ARTIKELN HANDLAR OM