”Andy Carroll ger mig glädjefnatt”

FOTBOLL

Premier League-panelen svarar på tre frågor.

Foto: bildbyrån
Andy Carroll.

Peter Wennman, Sportbladet

1) Säsongen är inte gammal, men vilket lag är redan i kris?

Jag är oroad över tillståndet i West Ham. Har sett dem live två gånger i höst, hemma mot Bolton och borta mot Man United. De är illa ute. Ingen struktur, ingen plan, en seg Carlton Cole, en manager som ser nydrunknad ut och en ägare, David Sullivan, som skyller på ”lata utlänningar”.

2) Vilken spelare har du hunnit förälska dig i?

Andy Carroll i Newcastle! Jag borde varit beredd, men fick glädjefnatt av att se ung, rå talang blomma ut i ett moget spel med speed, fantasi och bra touch. Och killen har karisma, det är lite Mario Kempes över honom.

3) Vilken match ser du mest fram emot i helgen?

Eftersom jag ska till Emirates är det Arsenal–Bolton. Kanske inte låter så sexigt, men Owen Coyle gör ett bra jobb i Bolton och ett skadedrabbat Gunners kan få svårt att bryta ner dem. Alltid intressant att kolla in Johan Elmander – om han nu får spela från start efter EM-kvalmatcherna.

Erik Niva, Sportbladet

1) Säsongen är inte gammal, men vilket lag är redan i kris?

West Ham United. Tre matcher, tre helt livlösa insatser, tre förluster – och klubbens värsta säsongsstart på 33 år. Trots att kaptenen Scott Parker skrev på ett nytt långtidskontrakt i veckan ser Avram Grants hålögda hopkok just nu ut att sakna både själ och hjärta. Tur då att det bara är mästarna från Chelsea som kommer på besök från andra sidan London i eftermiddag.

2) Vilken spelare har du hunnit förälska dig i?

Ystra, unga tonårsförälskelser har såklart sin underbara charm – men vi måste väl lika gärna kunna skriva om åldrade, grånade (eller ja, rödnande) män också? Den 21 september 1994 debuterade Paul Scholes för Manchester United. Han gjorde två mål direkt. Igår utsågs han till augusti månads allra bästa spelare i Premier League.

3) Vilken match ser du mest fram emot i helgen?

Klockan har ju knappt ens hunnit passera lunch när en tabloidtuggad Wayne Rooney återvänder till det Goodison Park han en gång älskade så mycket.

Ola Wenström, Viasat

1) Säsongen är inte gammal, men vilket lag är redan i kris?

West Ham ser tunga ut. De ligger sist, har noll poäng, tre raka torsk och de har släppt in nio mål. Det säger allt egentligen och jag ser inte att de har spelarmaterialet att bara gå och vända det här även om de har fått in Victor Obinna i laget nu.

2) Vilken spelare har du hunnit förälska dig i?

Gareth Bale i Tottenham har varit duktig så här i inledningen. Han har en jäkligt häftig vänsterfot. Han gör inte de här smådribblingarna som exempelvis Messi gör utan är mer en som älgar på. Det är kul att det finns såna spelare också. Andy Carroll i Newcastle gillar jag också.

3) Vilken match ser du mest fram emot i helgen?

Birmingham–Liverpool. Men det är bara för att jag själv ska åka dit. Lite egoistiskt kanske. Men annars är det Everton–United. Everton har startat så dåligt att det kan bli ännu sämre än förra året. Men de är bra hemma. I United ska det förstås bli intressant att se Wayne Rooney spela på sin gamla plan efter vad som har hänt den senaste veckan. Oavsett om han får spela eller inte lär det som hänt inte gömmas under mattan direkt.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM