Premier Leagues nya drömanfall

Tevez trivdes när Dzeko debuterade

FOTBOLL

Edin Dzeko kastades direkt in i hetluften av Manchester Citys manager efter övergången från Wolfsburg värd 280 miljoner.

Det innebar islossning för City offensivt vilket räddade titelaspiranten i 4-3-segern mot Wolves.

– De första 20 minuterna var dåliga eftersom vi inte spelade. Men efter det spelade vi bra, säger managern Roberto Mancini.

Foto: AP

Manchester City hade bara gjort ett mål på de två senaste matcherna inför mötet med Wolves. Då kastade Roberto Mancini in sin nya tunga anfallare.

Debuterade direkt

Målkungen Edin Dzeko värvades i dagarna från tyska Wolfsburg i en affär värd omkring 280 miljoner kronor. Han fick debutera direkt i ett drömanfall tillsammans med Carlos Tevez. Det slutade med succé för laget.

Paret låg bakom tre av Citys fyra mål i 4-3-segern mot Wolves. Kolo Touré hade satt en hörnretur i slutet av den första halvleken till 1-1 innan det nya anfallsparet började att producera och det var Tevez som briljerade mest.

Drömmål av Tevez

Argentinaren stod för en fantastisk uppvisning när han dribblade bort tre försvarare och avslutade mellan benen på målvakten till 2-1 i den 49:e minuten. Sedan var det Edin Dzekos tur att visa upp sig när bosniern väggspelade, stod för en tunnel och frispelade Yaya Touré som gjorde 3-1 efter 54 minuter.

– De första 20 minuterna var dåliga eftersom vi inte spela. Men efter det spelade vi bra, säger Roberto Mancini.

Det definitiva avgörandet, trodde alla, kom tolv minuter senare när Tevez snyggt skarvade in ett inlägg via ribban. Men Wolves reducerade två gånger om, varav det andra är osäkert om bollen var inne, och skakade City som ändå kunde pusta ut efter 4-3.

– Om du förlorar koncentrationen kan du lätt släppa in några mål, säger Mancini.

Det slutade ändå med en skön seger och en stabil debut av Premier Leagues färskaste anfallsstjärna Edin Dzeko.

ARTIKELN HANDLAR OM