”Sett Larsson i Blues för sista gången”

Inte med i truppen – senaste ryktet: Sunderland

FOTBOLL

Sebastian Larssons framtid i Birmingham blir allt mer oviss.

Samtidigt som brittisk media nu rapporterar att svensken kommer gå till Sunderland så var 25-åringen inte ens med i truppen till derbyt mot Aston Villa.

– Det här innebär att vi förmodligen sett Sebastian Larsson i Birmingham Citys tröja för sista gången, säger Sportbladets expert Erik Niva.

Det är en av årets höjdpunkter för Birmingham-fansen och en av lagets prestigemässigt viktigaste matcher. Men före avsparken mot Aston Villa kom beskedet att Sebastian Larsson inte skulle komma till spel.

Uppges vara höftskadad

Den officiella förklaringen är en höftskada men det är många som anar att det ligger någonting mer bakom. Svensken sitter på ett utgående kontrakt med klubben och har än så länge valt att inte förlänga.

I dagarna rapporterades det att Birmingham accepterat ett bud från Newcastle men att Larsson själv sagt nej. Sedan sades det att ett avtal var klart med Blackburn och idag skriver The People samt Sunday Sun att mittfältaren är överens med Sunderland.

Enligt tidningen kommer Larsson att gå till klubben som bosman-fall efter säsongen för att återförenas med sin förre manager Steve Bruce.

Oavgjort i derbyt

Vad som är sant återstår att se men Sportbladets expert Erik Niva tror att Larssons tid i Birmingham är över. 25-åringen ersattes i dagens match av David Bentley som i dagarna lånades in från Tottenham.

– Det (att Bentley spelar) innebär att vi förmodligen sett Sebastian Larsson i Birmingham Citys tröja för sista gången, säger Niva i Viasats studio.

Birmingham tog ledningen i derbyt efter 49 minuter genom Roger Johnson men utan Larsson blev det bara en poäng sedan James Collins kvitterat för Aston Villa. Svenskens ersättare David Bentley hyllades trots det av hemmapubliken i sin debutmatch.

Samtidigt spelade de två andra klubbarna i Larssons ryktessfär, Newcastle och Sunderland, även de 1-1 i sitt derby.

ARTIKELN HANDLAR OM