Därför spelade inte Seb Larsson derbyt

Agenten: Det var ett gemensamt beslut

FOTBOLL

Skadad eller inte?

Sebastian Larsson, 25, spelade inte derbyt mot Aston Villa, officiellt på grund av höftproblem.

– Det var ett gemensamt beslut. Han har känningar i höften, samtidigt som fokus kanske är på annat håll, säger agenten Per Jonsson.

Foto: AP

Den svenske landslagsstjärnan är en jagad man.

Sedan Birmingham gett klartecken till en försäljning och övergång under transferfönstret nu i januari för mittfältaren, vars kontrakt går ut om sex månader, har diskussioner förts med flera klubbar.

Newcastle sas vara redo att betala kring 15 miljoner kronor för en omedelbar övergång för Larsson. Men Newcastle har inte lyckats komma överens om de personliga villkoren kring ett kontrakt.

”Inte klar för Blackburn”

Det har även uppgetts att svensken redan skulle vara klar för Blackburn.

– Jag kan bestämt och ärligen dementera att det skulle vara så. Det finns ingen uppgörelse med Blackburn. Vi diskuterar med flera klubbar fortfarande, säger Jonsson. Men Blackburn kan vara en av dem. Det här är ett mycket viktigt beslut för Sebastian och det är många faktorer som spelar in.

När Sebastian Larsson överraskande placerades på läktaren tidigare i dag vid Birminghamderbyt mot Aston Villa (slutade 1–1) tog ryktena om ett redan klart klubbyte ny fart.

”Problem med höften”

– Att Sebastian inte skulle spela var ett gemensamt beslut mellan McLeish (Birminghams manager) och Sebastian. Han har haft problem med höften under en tid samtidigt som fokus kanske är på annat håll, säger Per Jonsson.

Newcastle, Blackburn, Sunderland, Everton och Liverpool är några av de engelska klubbar som uppges visat intresse för Sebastian Larsson. Enligt engelska tidningsuppgifter skulle ett klubbyte ge Sebastian Larsson ett rejält lönelyft till en årsinkomst kring 15–20 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM