Tog sin på planen och attackerade målvakten

Supportrarna tog själva hand om huliganen

FOTBOLL

Derbyt mellan Sunderland och Newcastle slutade med tråkiga scener när en huligan tog sig in på planen och puttade Newcastles målvakt Steve Harper till marken.

Personen tog sig sedan upp på läktaren igen men greps av övriga supportrar i Sunderlands klack.

– Jag vill berömma Sunderland-fansen som tog pojken, säger managern Steve Bruce till The Guardian.

Asamoah Gyan kvitterade till 1-1 för Sunderland hemma mot Newcastle på tilläggstid i det heta derbyt. Då tappade en hemmasupporter fattningen totalt i glädjen.

”Det såg inte bra ut”

Huliganen tog sig in på planen och gick till attack mot Newcastles målvakt Steve Harper. Enligt The Guardian knuffades 35-åringen hårt i ryggen och föll till marken.

– Harps säger att han knuffade honom i ryggen. Det såg inte bra ut, men jag tror ändå inte att han försökte skada Harps. Det var inga slag eller något sådant, säger Newcastles manager Alan Pardew.

Huliganen lyckades ta sig upp läktaren igen men greps av andra supportrar som sedan ledde ner mannen till polisen.

24 personer greps

– Allt jag såg var att Steve Harper låg ner. Jag vet inte vad som hände. Men jag vill berömma Sunderland-fansen som tog pojken. Han är i polisens förvar nu, säger Sunderland-managern Steve Bruce till The Guardian.

Bruce var rejält upprörd över incidenten som förtog en del av glädjen över Sunderlands sena poängräddande mål.

– Jag hoppas att de stänger av pojken i väldigt, väldigt lång tid. Han förtjänar det. När jag såg hur gammal han var kan jag verkligen inte förstå dagens samhälle. Vad tänker han på när vi precis gjort mål en minut tidigare? Varför i helvetet ska han ut på planen och konfrontera Steve Harper?

Oroligheterna fortsatte efter matchen när rivaliserande fans kastade läktarsäten mot varandra. Totalt greps 24 personer i anslutning till matchen, skriver The Guardian.

ARTIKELN HANDLAR OM