”Det ska vara en given straff”

Skakat United räddade av domarens miss

FOTBOLL

Manchester United kom till White Hart Lane med 23 raka matcher utan förlust mot Tottenham.

En svit som kunde ha brutits när Nemanja Vidic drog ner Rafael van der Vaart i straffområdet i den andra halvleken.

Men domaren friade och United kom undan med en poäng efter 0-0.

– Det är ett skapligt tält och en given straff, säger experten Ola Andersson i Viasat Fotboll.

Det var ett offensivt Tottenham mot ett urstarkt Manchester United-försvar och en Wayne Rooney på spelhumör när Tottenham tog emot Manchester United. Ett United som tog till alla medel för att stoppa Spurs och stjärnan Rafael van der Vaart.

”Det ska vara straff”

Holländaren hamnade i blickfånget när han vände med Nemanja Vidic i straffområdet i den andra halvleken. Mittbacken tog ett rejält grepp om van der Vaarts tröja när holländaren skulle skjuta. En situation som mycket väl kunde ha gett Tottenham straff.

– Det är ett skapligt tält och en given straff om domaren hade sett det. Det ska vara straff, säger experten Ola Andersson i Viasat Fotboll.

Domaren friade dock men hamnade återigen i rampljuset efter 74 minuter. United-backen Rafael fick sin andra varning när han sprang in i Benoit Assou-Ekotto och det startade en rejäl anstormning från hemmalaget. Något som borde ha resulterat i matchens 81:a minut.

Inhopparen Hernandez slarvade efter en Tottenham-hörna och gav bort bollen till Rafael van der Vaart i eget straffområde. 27-åringen skruvade bollen mot bortre krysset men fick se skottet smeka ribbans överkant.

Ferguson nöjd

Närmare än så kom inte ett löpande, kämpande och frustande Spurs mot Uniteds enormt starka backlinje. Matchen blev istället en uppvisning i försvarsspel av gästerna som fortsatt är obesegrade i ligan och nu har 24 raka matcher utan förlust mot Tottenham. Men Spurs kommer närmare och närmare.

– Ett okej resultat, vi höll nollan och har bara förlorat en av de 14 senaste matcherna. När man tar en poäng mot United har man skött sig bra, säger Tottenhams manager Harry Redknapp.

United tar nu över serieledningen på samma poäng som City, men med bättre målskillnad, och har dessutom spelat två matcher färre än ärkerivalen.

– Vi möter ett bra lag men det skapar inte så många chanser och det tar vi åt oss äran för. En skaplig poäng, jag klagar inte, säger Uniteds manager Sir Alex Ferguson.

ARTIKELN HANDLAR OM