Birmingham: Han är inte till salu

Agent rasar mot klubben: ”Så behandlar man inte en spelare som Sebastian”

FOTBOLL

Både Newcastle och Blackburn erbjöd mer än Birmingham krävde från början.

Då tvärvände Birmingham – och plötsligt är inte Sebastian Larsson, 25, till salu längre.

– Så behandlar man inte en spelare som Sebastian, säger agenten Per Jonsson.

Sebastian Larsson.

För två veckor sedan meddelade Birminghams klubbledning att man var redo att sälja Sebastian Larsson, som har ett kontrakt som går ut till sommaren, för 11 miljoner kronor till Newcastle.

Flera klubbar gav sig in i budgivningen och de senaste dagarna har såväl Blackburn som Newcastle varit beredda att betala kring 15 miljoner kronor för en omedelbar transfer, erfar Sportbladet.

”Respektlöst”

Svensken ska dessutom ha varit överens om de personliga villkoren med båda klubbarna.

Men i går tvärvände Birmingham och meddelade att Sebastian Larsson inte är till salu – trots att man redan skaffat ersättaren i David Bentley, yttermittfältare från Tottenham.

– Man tror inte sina öron längre. Under ett par år har klubben velat fram och tillbaka om de vill eller inte vill sälja Sebastian. Den senaste månaden har de ändrat sig tre gånger, säger Larssons agent, Per Jonsson.

– Det är respektlöst och undermåligt att bete sig så mot en spelare som varit i klubben 4,5 år och varit med och tagit dem till Premier League två gånger.

”Han är inte till salu”

PR-chefen Andy Walker säger till Sportbladet:

– Det stämmer att han inte är till salu längre. Sebastian Larsson är en viktig del i laget som slåss på tre fronter – i Premier League, FA- och ligacupen, säger Walker.

Enligt lokala reportrar i Birmingham kan helomvändningen dels bero på att inlånade Bentley inte får representera sitt nya lag i cupspelet – och att Everton lyckades få betalt drygt 25 miljoner kronor häromdagen för Steven Pienaar när han gick till Tottenham, trots mindre än sex månader kvar på kontraktet.

För landslaget är Larssons transfercirkus dåliga nyheter. Högermittfältaren riskerar mindre speltid och en mycket infekterad situation under våren i Birmingham.

”Ingenting händer”

Till Birmingham Mail säger managern Alex McLeish:

– Vi måste göra vad som är bäst för klubben och nu är Seb kvar här och kämpar om en plats i laget. Det har funnit en del intresse kring honom, ingen tvekan om det, men han tillhör fortfarande Birmingham. Just nu händer ingenting, säger McLeish.

Sportbladet har varit i kontakt med Sebastian Larsson som avböjt att kommentera situationen.

Larsson, 25, har spelat i Birmingham sedan 2006.

ARTIKELN HANDLAR OM