”Kvinnor kan inte offsideregeln”

Kommentatorns attack på kvinnlliga linjedomaren

Foto: Bildbyrån
Sian Massey blev kritiserad i går.
FOTBOLL

Liverpool–Wolverhampton hade en kvinnlig linjedomare i går: Sian Massey, 25.

Det var inget som Sky Sports kommentatorer uppskattade.

När de trodde att mikrofonerna var avstängda kom de med hånfulla kommentarer.

– Kvinnor kan inte offsideregeln, påstod Andy Gray.

Foto: AP
Andy Gray verkar inte gilla kvinnliga linjedomare.

Sian Massey var en av huvudpersonerna på Molineux i går. 25-åringen var assisterande domare i matchen Wolverhampton–Liverpool, hennes blott andra match i Premier League.

Trodde mikrofonerna var av

När kommentatorerna på Sky Sports, Andy Gray och Richard Keys, såg att det var en kvinna som gick på linjen blev de föga imponerade. Innan matchen, då de trodde att mikrofonerna var avstängda, var de ordentligt hånfulla. Mail on Sunday har tagit del av ljudfiler som fångade deras konversation.

– Någon borde gå ner dit och förklara offside för henne, sade Keys.

– Kan du förstå det? En kvinnlig linjedomare. Kvinnor kan inte offsideregeln, svarade Gray, en före detta skotsk landslagsspelare som även har varit kommentator på EA Sports populära Fifa-spel.

”Dalglish kommer bli grinig”

Keys höll med Gray.

– Det är klart att de inte kan. Jag kan garantera dig att det här kommer att bli en stor sak i dag. Kenny (Dalglish, Liverpools manager) kommer bli grinig. Det här är inte första gången heller, va? Vi har väl haft en sån här förut?

Wolves-spelarna blev förbannade på Massey vid ett tillfälle, då hon inte lyfte flaggan för offside på Raul Merieles vid Liverpools första mål. Men reprisbilderna visade att hon gjorde rätt.

”Vet inte vad du pratar om”

När Mail on Sunday konfronterade Richard Keys med uppgifterna påstod han sig inte minnas dessa kommentarer.

– Jag har inget minne av det. Jag har ingen aning om vad du pratar om. Såvitt jag minns önskade jag den unga damen all lycka, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM