Song tvingades gå hem – i fem timmar

Arsenal-stjärnan: Alla åkte hem

Foto: AP
FOTBOLL

Det är tufft att vara ett 23-årigt fotbollsproffs från Kamerun i ett igensnöat England.

Arsenal-stjärnan Alex Song berättar för The Sun hur han tvingades gå hem från Emirates Stadium efter att matchen mot Stoke sköts upp förra månaden.

– Jag gick i fyra eller fem timmar. Det var en märklig eftermiddag, säger Song.

Hela England lamslogs av snökaoset runt jul. Flera Premier League-matcher sköts upp, däribland Arsenals hemmamöte med Stoke. Då gick allt snett för stjärnan Alex Song.

Fastnade i en bilkö

– Det är helt otroligt. Vi kom till stadion och alla gick till sina bilar och började köra hem. Jag kom precis utanför parkeringen innan jag fastnade i en bilkö i omkring två timmar, säger Song.

– Ingen rörde på sig. Jag tänkte att i den hastigheten skulle det ta hela dagen, så jag vände, parkerade min bil vid stadion och tänkte att jag skulle gå upp längs vägen en liten bit och ta en taxi.

Men till och med taxi-bilarna stod still i snöstormen som drabbat London.

”Ingen poäng i att vända”

– Jag gick och gick men såg ingenting, fortsatte gå och fortfarande ingenting. Jag fortsatte ändå gå och till sist fanns det ingen poäng i att vända tillbaka. Så jag gick hela vägen till Brent Cross, samma väg som jag tar bilen eftersom jag inte känner till sidogatorna särskilt väl.

– Jag gick i fyra eller fem timmar, du måste gå ganska sakta och försiktigt i snön. Jag drog upp kappan och ingen kände igen mig längs vägen. Det var en väldigt märklig eftermiddag.

Efter 12,8 kilometer kom Song till ett köpcentrum där ett lokalt taxibolag har sitt kontor. 23-åringen lyckades där övertala en taxichaufför att köra honom den sista biten till det tredubbla priset.

– Jag ska aldrig göra om det där. Om det är nödvändigt kommer jag att sova inne i arenan.

ARTIKELN HANDLAR OM