Arsenal till final i ligacupen

Kan vinna första titeln på sex år

Foto: Getty
Arsenal-spelarna firar efter Laurent Koscielnys 2–0-mål.
FOTBOLL

Ipswich stod emot i en halvlek, men sedan trummade Arsenal igång i ligacup-semifinalen.

Tre snabba mål gjordes och Gunners har nu möjlighet att vinna den första titeln på sex år.

En dålig nyhet fanns dock.

Bacary Sagna drabbades av hjärnskakning och fördes till sjukhus efter matchen.

Ipswich, bottenlag i Championship, chockade Arsenal i det första semifinalmötet efter en 1-0-seger hemma på Portman Road.

Bendtner briljerade

Men igår återställde Premier League-tvåan ordningen.

Nicklas Bendtner gjorde 1–0 på en manöver som bar Thierry Henrys signatur, Laurent Koscielny nickade vackert in 2–0 på hörna och Cesc Fabregas dödade sedan all nerv genom att rulla in 3–0.

– Det betyder mycket för laget. Jag tycker de förtjänade det här efter att ha visat upp sån vilja och själ, sade Arsenals tränare Arsène Wenger efter matchen.

Nu väntar final på Wembley och en chans på den första Arsenal-titeln sedan Manchester United besegrades efter straffar (5–4) i FA Cup-finalen på Millennium Stadium 2005.

Sagna skadad

Ett avbräck var dock att högerbacken Bacary Sagna, som visat fenomenal form på sistone, drabbades av en hjärnskakning och fördes till sjukhus.

– Sagna fick en hjärnskakning. Han mådde dåligt efter matchen och var tvungen att åka till sjukhus. Han har ont i näsan men hjärnskakningen är det som oroar mest. Förhoppningsvis får vi goda nyheter i morgon (läs: idag), säger Wenger.

I finalen som spelas den 27 februari väntar antingen Birmingham eller West Ham. West Ham vann det första mötet hemma med 2–1. Returmötet spelas i kväll på St Andrews.

ARTIKELN HANDLAR OM