Chocken: Torres vill till Chelsea

FOTBOLL

LONDON. Om en fotbollsnyhet nånsin förtjänar att placeras i ”chock-facket” så är det den här:

Fernando Torres begär, skriftligen, att få lämna Liverpool.

Han vill spela i Chelsea.

Foto: Foto: AP
Fernando Torres ser ut att ha gjort sitt i Liverpool.

Tre dagar kvar av transferfönstret och engelska fotbollsfans ruskas verkligen om av den sensationella utvecklingen i affären Torres.

Chelseas ägare Roman Abramovitj har öppnat plånboken igen och lade i veckan ett bud på den spanske världsmästaren, i storleksordningen 40 miljoner pund (drygt 400 miljoner kronor). Det var ett bud som Liverpool sa nej till, samtidigt som klubben själv köpte Luis Suarez från Ajax, också anfallare, för 23 miljoner pund.

Liverpool rasar

I den vevan begärde Fernando Torres själv, skriftligen, att få lämna Liverpool. Det var kanske lite för mycket för att vara en tillfällighet.

Liverpool rasar nu mot Chelsea, åtminstone utåt, och antyder att Abramovitj och hans kamrater uppvaktat Torres på ett förbjudet sätt, en så kallad tapping up. Och Liverpool fortsätter att säga nej till Chelseas allt mer upptrissade bud och har avslagit Torres begäran om flytt.

Påstås ha klausul

Till saken hör dock att Torres – som sköt Chelsea i sank när lagen möttes på Anfield i höstas – påstås ha en klausul i sitt kontrakt som gör att han måste släppas för summan 50 miljoner pund. Om Chelsea betalar det kan de ro affären i hamn. Och mycket tyder nu på att det är det spelet Liverpool spelar – de förstår att storstjärnan är förlorad och vill ha ut maxbeloppet. Det är svårt att se Liverpool tvinga en sur och besviken Torres spela inför The Kop våren ut. Särskilt eftersom han tidigare under hösten visat tecken på vantrivsel.

Nu verkar inte ens den nye managern Kenny Dalglish lyckas hålla honom kvar i klubben, så räkna med dramatiska sista dagar i januari – och räkna med att Fernando Torres gör Didier Drogba och Nicolas Anelka sällskap bland Chelseas anfallare.

ARTIKELN HANDLAR OM