Första målet – på över fyra månader

Owen bakom Uniteds vändning i cupen

FOTBOLL

Manchester United var på väg mot en chockförlust.

Men då slog Michael Owen till – och gjorde sitt första mål på över fyra månader.

Det var starten på Uniteds vändning.

Till slut vann de matchen mot Southampton.

Michael Owen har haft en tung säsong. Som så ofta annars under karriären har 31-åringen varit hårt skadedrabbad, och även när han har spelat har det varit tungt. Speltiden har varit sporadisk och målen har uteblivit.

Inför kvällens match, borta mot Southampton i FA-cupens fjärde omgång, hade han inte gjort mål sedan den 26 september då han kvitterade till 2–2 mot Bolton i ligan.

Owen nickade in 1–1

Men i kväll var det dags igen. Efter 66 minuter letade sig ett inlägg från Gabriel Obertan fram till Michael Owen mitt i straffområdet. Owen satte då huvudet till bollen och nicken letade sig förbi Bartoisz Bialkowski i Southanmptons mål.

Målet innebar 1–1 efter att Richard Chaplow oväntat gett hemmalaget ledning i den första halvlekens 45:e minut, med ett riktigt kanonskott som debuterande Anders Lindegaard i Uniteds mål var chanslös på.

– Han hade en chans och han gjorde mål. En chans och ett mål är en fantastisk utdelning, sade Uniteds manager Sir Alex Ferguson efter matchen till klubbens tv-kanal MUTV, där han hyllade Owen.

– Han har fantastiska fötter i och runt straffområdet och får iväg skotten snabbt. Hans arbetskapacitet är fantastisk och han rör sig alltid. Vi hittade förmodligen inte tillräckligt med utrymme för honom hela tiden, men man måste även ge Southampton lite cred också. Deras försvare läste saker och ting bra.

Hernandez avgjorde

Efter Owens mål kom United, som var ganska mediokra i den första halvleken, igång lite bättre. Elva minuter senare kunde de även göra 2–1 genom Javier Hernandez, fint framspelad av Ryan Giggs.

2–1 blev även slutresultatet, och United är därmed vidare till den femte omgången.

ARTIKELN HANDLAR OM