Cesc Fabregas räddade Arsenal

League One-laget Huddersfield nära skräll

FOTBOLL

Sebastien Squillaci blev utvisad.

Samir Nasri fick kliva av med en misstänkt muskelbristning och Denilson fick en liknande skada.

Då satte Cesc Fabregas stopp för eländet när han räddade Arsenal med att rulla in vinstmålet på straff.

Arsenal tog i dag emot League One-laget Huddersfield på Emirates Stadium. Det blev tuffare än Gunnerssupportrarna hade tänkt sig.

Nicklas Bendtner stod för en fin prestation när han klev in i Huddersfieldsstraffområdet och la in 1–0 i bortre stolpen efter 20 minuter.

Lee kvitterade

Huddersfield lät sig inte nedslås av det utan fortsatte kämpa på – vilket gav resultat. Alan Lee slog fram bollen och försökte runda Sebastien Squillaci för ett friläge. Arsenalbacken stoppade dock Lee på ett otillåtet vis och fick rött kort.

Den andra halvleken tillhörde Huddersfield som radade upp chanser.

När så Alan Lee lurade bort sin markering och nickade in 1–1 på hörna såg det ut som att det var på väg mot en storskräll.

Så blev det inte.

Inte bara glada miner

Arsenal tilldömdes en straff i slutminuterna och nyinbytte Cesc Fabregas gjorde inget misstag. Han rullade in bollen och såg till att Arsenal med 2–1 tog sig vidare till FA-cupens åttondelsfinal.

Det var dock inte bara glada miner i Arsenal efter matchen.

Förutom att Squillaci blev utvisad och därmed blir automatiskt avstängd i tre inhemska tävlingsmatcher, klev den på slutet så hete Samir Nasri av skadad med en misstänkt muskelbristning. Ett tag tvingades Arsenal dessutom spela med nio man då Denilson skadade sig – men han kunde sedan fullfölja matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM