Slängdes ut - för att hon var kvinna

Notts County i blåsväder efter skrällen mot City

Foto: maineblue.co.uk
FOTBOLL

I helgen blev Notts County rubrikernas lag efter storskrällen (1-1) mot Manchester City i FA-cupen.

Nu är rubrikerna inte lika positiva. Klubben anklagas för sexism efter att ha kastat ut en Citymedarbetare från spelargången – för att hon är kvinna.

– Det är vår arena och våra regler, säger en talesman för Notts County.

Det spelade ingen roll att Notts County fick 1-1 mot Manchester City. Humöret verkade ändå inte vara på topp hos klubbens funktionärer efter matchen.

Manchester Citys kvinnliga informationschef, Vicky Kloss, slängdes ut från spelargången både före och efter matchen när hon skulle prata med laget. Det spelade ingen roll att hon hade ackreditering för att vara på platsen, när hon försökte fick hon enligt Guardian höra att inga kvinnor fick vara där.

Enligt en talesman för Notts County har det inget att göra med att hon är kvinna, utan att hon inte hade rätt ackreditering för att vara på den platsen av arenan.

– Det är vår arena och våra regler, säger en talesman för Notts County till Guardian.

”Handlar om klubbpolicy”

Det är uppgifter som tillbakavisas av Manchester City som kommer att lämna in en protest mot hur hon behandlades. Simon Heggie, kollega till Kloss på klubbens informationsavdelning, hade samma ackreditering som Kloss men fick ändå stanna kvar när hon kastades ut.

Notts County menar att det inte handlar om någon sexism:

– Vi står inte bakom någon form av sexism i den här klubben. Det handlar om en klubbpolicy. Om hon har ett klagomål så uppmuntrar vi henne att uppmärksamma oss på det så ska vi undersöka det grundligt. Om nån har gjort nåt fel kommer det att tas hand om ordentligt, säger en talesman till Guardian.

Det är inte första gången Notts County är i blåsväder och anklagas för sexism, när Birmingham hade en kvinnlig klubbdirektör fick hon aldrig tillåtelse att komma in i Notts Countys styrelserum vilket blev mycket omdebatterat. Klubbens val av sponsor i spelargången har också diskuterats, nämligen barkedjan Hooters. En barkedja som ser stora bröst som den viktigaste talangen när de anställer personal.

ARTIKELN HANDLAR OM