”Svennis tar över Leicester”

Uppges vara klar för bottenlaget i Championship

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson ser ut att ha hittat ett nytt tränarjobb.

Enligt brittiska Daily Mirror är svensken i praktiken klar för Leicester City, jumbolagen i engelska andradivisionen.

Samtidigt skriver The Guardian att Martin O'Neill utamanar svensken om jobbet.

Tidningen skriver att Sven-Göran Eriksson rivit upp sina planer att gå till saudiska Al Hilal och därmed en lön på 13 miljoner kronor per säsong för att istället ta över Leicester. Championship-klubben sparkade Paulo Sousa i dag men uppges redan ha ersättaren klar.

Ska meddela Al Hilal

Enligt Daily Mirror var klubben överens med Eriksson redan innan Sousa fick gå. Parterna ska vara överens om ett tvåårskontrakt och svensken förväntas påbörja jobbet redan på måndag. Det som återstår är för Leicester att meddela Al Hilal att svensken bryter deras överenskommelse.

Värvningen av 62-åringen finansieras av intressenter från Asien som ville ha Eriksson på grund av hans namn och erfarenhet. Svensken uppges nu få fria händer att sätta ihop ett nytt ledarteam kring laget.

Konkurrens från O'Neill

Uppgiften är solkar men tuff. Leicester ligger just sist i sist i Championship, ligan under Premier League, med bara fem poäng på nio matcher. Det är nu Eriksson uppgift att rädda laget kvar och påbörja resan mot Premier League, om tidningens uppgifter stämmer.

Enlgit The Guardian är dock ingenting klart. Enligt dem är Eriksson högaktuell men konkurrerar med förre Aston Villa-managern Martin O'Neill om jobbet.

ARTIKELN HANDLAR OM