Gruvarbetarna bjuds till Old Trafford

Sir Bobby Charlton betalar fotbollsresa till männen som suttit instängda.

Foto: AFP
FOTBOLL

Snart kan de instängda gruvarbetarna i Chile se dagsljuset igen. Då bjuder Sir Bobby Charlton på fotbollsresa till Old Trafford.

Foto: AP
Sir Bobby Charlton.

Läget ser ljust ut för de 33 instängda gruvarbetarna i Chile och snart kan de vara ute i frihet. Då vill United-legendaren, Sir Bobby Charlton, bjuda hela gänget på fotbollsresa till Manchester och Old Trafford.

Charltons pappa var själv gruvarbetare. Nyheten om gåvan har nått de släktingar som väntar på sina anhöriga vid gruvan.

– De är stora fotbollsfans så de tänker definitivt åka, säger en släkting enligt The Sun.

Vissa har tydligen kommit rätt lång i reseplaneringen. Mario, 63, som slåss mot en lungsjukdom i gruvans fuktiga och kalla luft, har redan bestämt sig för att skjuta upp ett utlovat andra bröllop med sin fru sedan 30 år tillbaka – Lilianet.

Sir Bobby Charlton hade spelat in inbjudan på ett band som de instängda gruvarbetarna fått höra.

Ska hissas upp i trång cylinder

Räddningsarbetare har borrat ett hål ner till utrymmet där männen sitter instängda. Nästa steg är att männen ska hissas upp i en metallcylinder. Resan genom berget kan ta två timmar och de första väntas möta dagens ljus på onsdag.

Väl uppe väntar, förutom resan, mängder av andra gåvor: En årsförbrukning av vin, ipods, designersolglasögon som ska skydda känsliga ögon från solen och lukrativa kontrakt med företag som gärna använder gruvarbetarna i sin marknadsföring.

ARTIKELN HANDLAR OM