Fabregas bekräftar: Real ville köpa mig

”Jag är lyckligt lottad”

FOTBOLL

Barcelonas intensiva jakt på Arsenals Cesc Fabregas under sommaren är vida känd.

Nu säger 23-åringen att även ärkerivalen Real Madrid hörde av sig.

– Det är svårt att säga vilka som visade mest intresse - Barça eller Real Madrid, säger Fabregas till spanska Marca.

Foto: ap
Fábregas.

Cesc Fabregas är fostrad i Barcelonas ungdomsakademi och har aldrig hymlat med att han en dag önskar att återvända till staden. Därför kom ryktena i somras om Real Madrids intresse som en överraskning för många.

”Det är väldigt stort”

Men Fabregas bekräftar nu själv att uppgifterna stämde. Real hörde av sig och försökte köpa stjärnan.

– Det är svårt att säga vilka som visade mest intresse - Barça eller Real Madrid. Jag är lyckligt lottad att båda klubbarna hörde sig för om mig. Det är väldigt stort och något som inte händer varje dag, säger Fabregas till Marca.

En övergång är dock mer eller mindre utesluten. Arsenal håller fortsatt stenhårt i sin guldklimp och mittfältaren vidhåller att det bara är Barcelona som gäller om han ska flytta.

”Talade från hjärtat”

– Jag var ärlig under sommaren och talade från hjärtat. Vi försökte i somras men i slutändan var det inte möjligt. I mitt huvud trodde jag ändå att det kanske skulle kunna gå.

Drömmen är fortfarande att en gång återvända till Camp Nou men 23-åringen säger sig inte ha någon brådska.

– Ingen vet vad som händer i framtiden men att spela i Barcelona är en dröm jag haft sedan jag var ung. Det var en väldigt fin möjlighet för mig men jag har samtidigt allt i Arsenal. Vi måste bara börja vinna titlar.

ARTIKELN HANDLAR OM