”Vi borde göra bättre ifrån oss”

Svennis succéstart i Leicester uteblev

Foto: Bildbyrån
Tummen upp blev tummen ned för ”Svennis” Leicester.
FOTBOLL

Drömstart med mål redan efter tre minuter.

Men Sven-Göran Erikssons debut i Leicester slutade inte med någon succé.

– Vi borde göra bättre ifrån oss, speciellt på hemmaplan, säger svensken efter 1–1 mot Hull.

Sven-Göran Eriksson hann knappt sätta sig på tränarbänken innan lagets stjärna Andy King dunkade in 1–0.

Men ”Svennis-effekten” dog tämligen fort. Sju minuter efter paus klippte Robert Koren iväg ett distansskott som målvakten Chris Weale släppte förbi sig.

– Jag är väldigt nöjd med första delen av första halvlek. Vi gjorde ett vackert mål, skapade många chanser och spelade bra fotboll, säger Sven-Göran Eriksson till BBC.

Trea från slutet

– Men i andra halvlek kontrollerade vi inte på det sätt som vi borde ha gjort och tappade självförtroendet vi visade upp i början. Vi hade några bra kombinationer, å andra sidan skapade de också chanser. Vi kunde både ha vunnit och förlorat.

Leicester har bara skrapat ihop nio poäng på elva matcher och ligger trea från slutet i The Championship, så det är inte så konstigt att självförtroendet saknas.

– Hull var mer aggressivt efter paus, all cred till dem. Vi saknade energi i andra halvlek, det måste vi jobba på.

Kåmark hyllades

Sven-Göran Eriksson var inte ensam svensk i fokus på The Walkers Stadium. I pausvilan intervjuades den förre Leicester-spelaren Pontus Kåmark i mittcirkeln och hyllades av de 23 776 åskådarna.

– Jag är god vän med er nya tränare Sven-Göran. Han är en väldigt trevlig kille och en bra tränare, jag önskar honom all lycka, sa Kåmark.

Efter matchen hyllade Eriksson sin nya hemvist:

– Det var underbart. Mycket publik, bra arena och bra plan. Jag hoppas bara att vi kan spela bra fotboll i 90 minuter framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM