Attacken mot Rooneys hem

Mobben: ”Vi vill ha svar”

FOTBOLL

LONDON. Wayne Rooneys hem stormades av en arg mobb i går kväll.

Ett 40-tal upprörda fans krävde att få veta varför han vill lämna Manchester United och när han tittade ut genom fönstret möttes han av ett plakat som inte gick att misstolka.

”Skriver du på för City är du död”.

Stjärnan tvingades gömma sig på övervåningen i sin villa.

Den stora mobben samlades utanför Wayne Rooneys villa vid halv nio-tiden i går kväll brittisk tid, uppger Sun. De gömde sig under huvor och krävde att Rooney, 24, skulle komma ut ur sitt hem och förklara varför han vill lämna Manchester United.

– Rooney såg fansen via övervakningskameran vid grindarna och runt framsidan av fastigheten och ringde sin säkerhetspersonal. Han ringde inte nödnumret, men en förbipasserande såg mobben, säger en poliskälla till Sun.

Hotades av gänget

De uppretade fansen ringde flera gånger på anfallsstjärnans porttelefon och krävde att han skulle komma ut och möta dem. De varnade honom också för att gå till ärkerivalerna Manchester City om han väljer att lämna United i januari.

På ett av plakaten stod det ”Skriver du på för City är du död”.

– Vi tror inte på vad Rooney sagt om varför han vill lämna klubben. Vi vill ha svar. Om han går till City kommer det smälla och då kommer han möta oss igen, säger mobbens ledare till The Sun.

Rooney iakttog mobben från ett fönster på övervåningen. Åtta poliser som kom till platsen skingrade fansen genom att hota att gripa dem.

Rejält skakade

Såväl Wayne Rooney som hans fru Coleen uppges vara rejält skakade av händelsen och i natt vaktades hans hem av sex säkerhetsvakter.

Tidigare i går hade Rooney och hans agent ett möte med Alex Ferguson på Old Trafford. Enligt uppgifter i Daily Mail ska ”Fergie” ha betonat att man vill fortsätta förhandla om ett nytt kontrakt.

Och Rooney ska också ha öppnat upp för att fortsätta i klubben, skriver Daily Mirror. Men för att göra det vill han ha garantier för att United fortsätter att satsa pengar på att värva stora spelare. Dessutom vill Wayne veta hur länge Alex Ferguson själv tänker stanna i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM