Äntligen, Liverpool

Torres räddade krislaget mot Blackburn

FOTBOLL

Näst sist i ligan och en stjärntrio helt ur form.

I dag vände det äntligen för Liverpool.

Fernando Torres avgjorde matchen mot Blackburn med sitt 2-1-mål, assisterad av Joe Cole, när laget tog sin första seger på sex matcher.

– Det var en väldigt välförtjänt seger och en väldigt viktig sådan, säger managern Roy Hodgson till BBC.

Foto: GETTY IMAGES

Ekonomisk kris, ägarbyte och fiasko i ligan. Liverpool har haft en historisk usel start på Premier League.

I dag kan det ha vänt.

Torres hjälte

Liverpool tog sin första seger på sex matcher när Blackburn hemmaslogs med 2-1. Stor hjälte blev Fernando Torres som gjorde sitt blott andra ligamål för säsongen.

Efter 54 minuter fick Steven Gerrard bollen, spelade ut till Joe Cole på kanten som i sin tur friställde Torres. Spanjoren fick stå helt ensam vid den bortre stolpe och stötte enkelt in segermålet.

En skön revansch för stjärntrion som fått bära en stor del av skulden för årets fiasko.

– Det var en väldigt välförtjänt seger och en väldigt viktig sådan. Om vi hade kommit in i halvtid med flera måls ledning hade ingen kunnat säga ett ord, så jag sa åt dem att de var på rätt väg och om det bara fortsatte skulle de klara sig fint. Vilket de gjorde. Det är de tre poängen som räknas och jag är väldigt lycklig över dem, säger managern Roy Hodgson till BBC.

Diouf nära bli spöke

Sotirios Kyrgiakos hade dessförinnan gett hemmalaget ledningen men fansen på Anfield blev rejält nervösa sedan El Hadji Diouf kvitterat för Blackburn. Men senegalesen som har ett förflutet i Liverpool, skulle inte förstöra ännu en eftermiddag för de röda fansen.

Liverpool tog sin första seger på sex matcher och sin blott andra för året. Därmed är pressade managern Roy Hodgsons jobb troligen räddat – åtminstone någon vecka till.

Torres firade dock inte med fansen utan gick direkt ut i omklädningsrummet efter segern.

ARTIKELN HANDLAR OM