”De vägrade att prata med oss”

Diouf: Fanns stora sprickor i Liverpool

FOTBOLL

Blackburns El Hadji Diouf går i News of the World till hård attack mot sina gamla lagkamrater i Liverpool Steven Gerrard och Jamie Carragher.

29-åringen säger att duon mobbade ut honom för att han inte var engelsman och dömer ut deras karriärer fullständigt.

– En stor spelare är en spelare som lyfter sitt landslag. Jag har gjort det, Gerrard har det inte, säger Diouf.

Foto: AP
Steven Gerrard och El Hadji Diouf – inte bästa vänner.

El Hadji Diouf spelade i Liverpool mellan 2002-05. Nu berättar anfallaren om stora sprickor i laget under hans tid på Anfield.

”Vägrade prata med mig”

– Gerrard, Carragher och Danny Murphy gillade inte att Gerard Houllier (dåvarande manager) tog in fransktalande spelare till klubben. De höll ihop och vägrade att prata med oss. De gjorde det väldigt tydligt att Liverpool var deras klubb och fick mig att känna mig utstött, säger Diouf.

Diouf har fått kritik från de två Liverpool-ikonerna i deras respektive självbiografier. Något som gjort anfallaren rejält uppretad.

– De gillade inte mig och jag gillade inte dem. De konfronterade aldrig mig då, men i deras böcker gick både Gerrard och Carragher till attack mot mig. De vågade inte säga något till mig personligen och jag har inte tid för sådana människor, folk som pratar bakom min rygg. Det är lätt att kritisera någon i en bok men de borde ha talat med mig först. Jag var trots allt tänkt att vara deras lagkamrat.

Skällde ut Gerrard

29-åringen skrattar också bort Gerrards påstående att Diouf inte är en stor spelare. Senegalesen hänvisar till när legendarerna Pelé och Maradona skulle utse världens hundra bästa spelare.

– Pelé och Maradona skulle inte välja en skitspelare i deras topp 100-lista. Jag vet inte vilket nummer jag var, men jag vet att jag är på båda deras listor – Gerrard och Carragher finns inte på någon av dem. En stor spelare är en spelare som lyfter sitt landslag. Jag har gjort det, Gerrard har det inte.

– Förra året när jag spelade mot Liverpool sade jag till Gerrard vad jag tyckte om honom. Jag kommer inte upprepa det men jag sade vad jag ville säga till honom.

ARTIKELN HANDLAR OM