Tillbaka – efter åtta månader

”Är väldigt nära full träning”

1 av 9 | Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

I slutet av februari fick Arsenals talang Aaron Ramsey sitt ben brutet på två ställen efter en ful tackling i matchen mot Stoke.

Nu, åtta månader senare, är 19-åringen snart äntligen redo för matchspel igen.

– Han borde kunna träna med laget i slutet av nästa vecka, säger managern Arsene Wenger till Daily Express.

Scenerna var mycket otäcka när Stokes Ryan Shawcross kom sent in i duellen med Aaron Ramsey. Arsenal-talangens ben hängde fritt och chockade lagkamrater hade tårar i ögonen när 19-åringen lyftes direkt in i en ambulans för att föras till sjukhus.

Mittfältaren opererades kort därefter för två brutna ben och den första prognosen talade om sex månaders skadefrånvaro men comebacken har dröjt.

Även van Persie tillbaka

Efter åtta månader av rehabilitering har Ramsey nu äntligen börjat spela fotboll igen. I slutet av veckan hoppas klubben att mittfältaren ska kunna gå för fullt med övriga i laget då även Robin van Persie förväntas ansluta till truppen efter sin skada.

– Van Persie och Ramsey är väldigt nära full träning nu. De borde vara tillbaka i gruppen i slutet av nästa vecka. Aaron behöver en längre period att vara redo för match men Van Persie är inte långt borta, säger managern Arsene Wenger.

Gibbs skadad

Däremot har Kieran Gibbs drabbats av en ny tung skada. Backen, som vilade från spel större delen av förra säsongen på grund av en fraktur i foten, skadade knät i onsdagens cupmatch mot Newcastle.

– Vi förlorade Kieran Gibbs, det är dåliga nyheter. Det är en skada på ligamenten i knäet. Det behöver röntgas men han kommer att vara borta ett par veckor, säger Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM