”Spelarmyteri i City – vill avsätta Mancini”

Mancini: Det är skitsnack

Foto: afp
Mancini.
FOTBOLL

Efter förlusten mot bottenlaget Wolves vill Manchester Citys stjärnor, enligt The Sun, avsätta managern Roberto Mancini.

Nyheten har fått stort genomslag i England men dementeras av en irriterar Mancini.

– Det är skitsnack, säger Mancini kort till Sky Sports.

Manchester City är, trots miljardinvesteringar i nya spelare, redan på väg att halka hopplöst efter i titeljakten. Nu skriver The Sun att klubben superstjärnor har tappat förtroendet för managern Roberto Mancini.

”Ingen lyssnar på Mancini”

– Det finns knappt någon spelare i omklädningsrummet som lyssnar på Mancini. Stället är en total katastrof. Ibland försöker han vara hård men ingen bryr sig, säger en källa till tidningen.

– Lagandan har fallit ihop eftersom det inte finns någon respekt för managern och vissa spelare har till och med börjat tippa när han får avgå. De vet inte vem de vill ha in, de vill bara bli av med Mancini.

Uppgifterna förnekas dock av Mancini själv.

– Det är skitsnack, säger italienaren kort till Sky Sports.

Enligt The Sun ska laget också skakas av stridigheter spelarna emellan. Emmanuel Adebayor och Vincent Kompany grälade på planen mot Wolves och efter 0-3-förlusten mot Arsenal ska Yaya Touré och James Milner börjat bråka i spelargången.

Touré medger problem

– Yaya tror att det finns vissa spelare, kanske i högre grad de som varit där en längre tid, som tror att fjärde plats är en tillräckligt bra placering och att det därför är tillräckligt bra att ”inte förlora” snarare än att alltid vinna, säger Tourés agent Dimitri Seluk till tidningen.

Yaya Tourés bror Kolo, försvarare i samma lag, medger att det finns ett missnöje i laget.

– Vi är ett lag och i alla lag finns det problem men det viktiga är att försöka lösa dem i omklädningsrummet och på träningsplanen, säger Kolo Touré till BBC.

Finns det sprickor i laget?

– Nej, inte alls.

ARTIKELN HANDLAR OM