Ferguson: Domaren förändrade matchen

Ligan lever – efter omdiskuterad straff

FOTBOLL

Spänningen i Premier League lever efter att Manchester United åkt på säsongens andra förlust.

Chelseas vann prestigemötet med 2-1 efter en omdiskuterad straff i slutminuterna.

– Jag är förvånad över domarens beslut, säger Uniteds manager Alex Ferguson i Viasat Fotboll.

Allt såg, som vanligt den här säsongen, ut att gå Manchester Uniteds väg när Wayne Rooney bombade in 1-0 i den första halvleken mot Chelsea. Men ett dyrt nyförvärv och ett omdiskuterat domslut vände matchen och skapar nerv i Premier League.

Luiz målskytt

Men det var inte Fernando Torres som räddade Chelsea. Istället slog mittbacken David Luiz till i sin första match från start på Stamford Bridge.

Branislav Ivanovic skarvade fram ett inlägg till Luiz som drog till med en sträckt vrist intill Edwin van der Sars stolprot. Sedan klev domaren in i handlingen.

I den 79:e minuten föll Yuri Zhirkov i straffområdet i en närkamp med Uniteds Chris Smalling. Domaren pekade på straffpunkten trots protester från bortalaget.

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson var långt ifrån nöjd med domaren Martin Atkinsons insats.

Ferguson rasande

– Jag är förvånad över domarens beslut. Det var en närkamp bara några meter från honom innan och han gjorde ingenting. Det förändrade matchen, säger Ferguson i Viasat.

Frank Lampard bombade in straffen i nättaket och väcker därmed liv i ligans toppstrid. Efter Uniteds förlust kan Arsenal nu knappa in och bara vara en poäng efter ligaledaren vid seger i sin hängmatch. United fick dessutom kaptenen Nemanja Vidic utvisad i slutminuterna.

– Det här kan förändra allt, inget snack om det. Jag är förvånad över domarens beslut i en så här stor match, säger Ferguson.

Chelsea går i sin tur om Tottenham och upp på den viktiga fjärdeplatsen som innebär spel i Champions League.

– Vi är fortfarande många poäng bakom men allt vi kunde göra i dag var att vinna. Vi har fortfarande kämpaglöden kvar och det visade vi i dag, säger Lampard till BBC.