Två röda kort på 19 minuter

25-åriga domaren fick det hett om öronen i mötet West Bromwich–Blackpool

FOTBOLL

25-åriga Michael Oliver är den yngsta domaren som dömt i Premier League någonsin.

I går dömde han mötet mellan Blackpool och West Bromwich och hade efter en halvtimmes spel delat ut två röda kort till West Brom-spelare.

– Matchen dog efter den första utvisningen, säger Blackpool-tränaren Ian Holloway.

Efter tio minuter kom första smällen för West Bromwich. Pablo Ibanez sänkte Blackpools DJ Campbell vilket ledde till straff. Domaren Michael Oliver dömde det även som en frilägesutvisning – ett väldigt hårt domslut tyckte till och med motståndartränaren.

– Domaren behövde döma efter boken, men boken är fel. Efter det var matchen död, säger Blackpools Ian Holloway enligt BBC.

Med båda fötterna före

West Bromwich-tränaren Roberto Di Matteo var inte heller särskilt nöjd.

– Det kan ha varit en straff men inte en utvisning, säger han.

Straffen satte sedan Charlie Adam.

Efter en halvtimmes spel var det dags för det röda kortet igen för West Bromwich när Gonzalo Jara gick onödigt hårt in i en tackling med båda fötterna före.

”En hemsk tackling”

Ett domslut som Di Matteo godkände.

– Ingen diskussion, det var ett rött kort. Det var en hemsk tackling, förmodligen på grund av frustrationen för den första. Han gjorde en satsning som han verkligen inte behövde göra, säger han.

”Håll käften”

Matchen slutade till slut 2–1 till Blackpool som alltså fick spela 60 minuter med två man mer på planen.

– Ni skrev att vi skulle ta tio poäng men vi är inte ett sånt lag, så alla som skrev det kan hålla käften, attackerade Blackpool-tränaren Ian Holloway de brittiska journalisterna efter matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM