Citys superstjärna fast för dopning

Kolo Touré stängs av

FOTBOLL

Manchester Citys Kolo Touré stängs av från allt spel efter att ha fastnat i ett dopningstest.

Enligt Sky Sport togs testet efter Manchester-derbyt i februari.

– Som ett resultat av det här har han stängts av från att delta i all matcher för a-laget och andra lag i avvaktan på vad den juridiska processen visar, skriver klubben i ett uttalande.

Det är dopningsbomben som chockar England. Manchester City meddelar att försvarsstjärnan Kolo Touré testats positivt för dopning.

Stängs av omedelbart

– Manchester City kan bekräfta att FA har informerat Kolo Touré att hans a-prov har testats positivt för en listad substans, skriver klubben i ett uttalande.

– Som ett resultat har han stängts av från att delta i alla matcher för a-laget och andra lag under den juridiska processens gång.

Enligt Sky Sports togs det positiva testet efter Manchester-derbyt mot United den 12 februari. Substansen finns enligt tidningen i vissa sorters kosttillskott och beskrivs som en av de mindre allvarliga substanserna på den förbjudna listan.

Även engelska fotbollsförbundet (FA) bekräftade avstängningen.

Lagkapten i VM

– FA kan bekräfta att en spelare har blivit avstängd tills vidare från spel under en utredning efter att ha testat positivt för en förbjuden substans, skriver FA.

Kolo Touré kom till Manchester City i en uppmärksammad affär från konkurrenten Arsenal 2009. 29-åringen, som även har sin bror Yaya Touré i City, var lagkapten i Elfenbenskustens VM-premiär mot Portugal förra sommaren.

29-åringen riskerar nu två års avstängning. Manchester City skriver att de inte kommer att lämna några fler kommentarer i ärendet.