Ferguson överklagar till FA

Skotten vill inte ge upp utan strid

Foto: AP
FOTBOLL

Sir Alex Ferguson riskerar att stängas av fem matcher efter hårtorken mot domaren Martin Atkinson.

Nu har United-bossen bestämt sig för att överklaga det engelska fotbollsförbundets anklagande för olämpligt uppträdande.

I går beslutade det engelska fotbollsförbundet (FA) att utreda Sir Alex Ferguson för hans olämpliga uppträdande mot domaren Martin Atkinson efter 1–2-förlusten mot Chelsea.

Ferguson anklagas av FA för att ha satt Atkinsons integritet i fråga i uttalanden som bland annat ”i matcher som denna vill man ha en rättvis domare”.

Riskerar tre matchers avstägning

Skotten har blivit rådd till att acceptera straffet, som skulle kunna innebära att han kan stängas av minst tre matcher eftersom han redan har ett vilande straff från förra säsongen då han kallade domare Alan Wiley för otränad.

Men Ferguson som hade till på tisdag att överklaga är inte villig att ge upp utan strid.

”FA har aldrig kontaktat oss”

Sir Alex utskällning skedde i klubbens tv-kanal MUTV och utredningen hängde först på kanalens samarbetade och att de lämnade ut banden till FA. Något som Manchester United nu förkastar.

– I motsats till rapporter i pressen har FA aldrig kontaktat oss, eller MUTV, om en kopia av intervjun efter matchen, säger en talesman i klubben.