Kängan mot Ferguson

"Han måste visa mer respekt"

Foto: AP
FOTBOLL

Lagom till tungviktsmötet mellan Liverpool och Manchester United vill Kenny Dalgish se hårdare tag mot de tränare som kritiserar domarna.

– De som har mer makt borde visa mer respekt, säger Liverpool-tränaren som en klar hint till Sir Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson riskerar tre matchers avstängning för hans senaste domarutskällning efter förlusten mot Chelsea.

Nu ställer sig Fergusons tränarkollegor på domare Martin Atkinssons sida och menar att skotten måste börja visa respekt.

– De som gör rätt saker måste få höra det och de som inte gör det måste få veta att nog är nog, säger den förre Liverpool-tränaren Rafa Benitez.

”Den som skriker mest ska inte få fördelar”

Inför söndagens superviktiga möte mellan Liverpool och Manchester United kastar också Kenny Dalgish en skopa bränsle på brasan.

– Jag fick lära mig om Respekt-kampanjen mot domarna när jag kom tillbaka till som tränare. Det är något vi måste följa. Domare gör misstag och det är svårt för dem att inte göra det. Men det gör vi också, säger den nuvarande Liverpool-tränaren och syftar på Fergusons ovana att skälla ut domare.

– De som har mer makt borde visa mer respekt. Ibland känns det som att det är de som skriker högst som får de mest gynnande domsluten.

Gerrard startar – Carroll debuterar?

Här är en annan tråkig nyhet för United. Liverpools Steven Gerrard såg ut att missa supermatchen efter att ha avbrutit gårdagens träning med en krånglande ljumske. Men när lagen presenterade startelvorna fanns mittfältaren med. Dessutom satt Andy Carroll med på bänken och kan komma att göra debut.