Carraghers överfall på Nani

”Han är ute efter att skada”

1 av 19
FOTBOLL

Slutet av den första halvleken i rivalmötet Liverpool-United blev riktig grisig.

En brutal tackling från Jamie Carragher på Uniteds Nani utlöste ett storbråk.

Det första av två.

– Man får inte göra sådär, det är skitfult, säger Glenn Strömberg i Viasat om Carraghers överfall.

I den 45:e minuten vid ställningen 2–0 till Liverpool delade Jamie Carragher ut en brutal tackling på Manchester Uniteds Nani. Nani grinade av smärta efter överfallet och fick bäras ut på bår, portugisen hade sen spelat färdigt.

– Den tar precis under det vänstra knät och jag förstår att Nani fick ont, det där är riktigt fult, säger Ola Andersson.

”Ute efter att skada”

Han fick medhåll av Viasat-kollegan Glenn Strömberg som inte tycker att tacklingar som den hör hemma på en fotbollsplan.

– Carragher är en stor spelare som spelar med stort hjärta men man får inte göra såhär. Han är ute efter att skada där, jag tycker att det är skitfult, Glenn Strömberg.

Tacklingen skapade stor turbulens och Gerrard, som tyckte att Nani överdrev, skällde ut portugisen och delade ut en knuff i bröstet varpå Nani kastade sig bakåt och tog sig för huvudet.

Ett tag var nästan alla 22 spelare samlade i en klunga och United-målvakten van der Saar drog på sig en varning.

Nytt överfall och nytt storbråk

Bara några minuter senare blev det otroligt stökigt igen och nära slagsmål efter att Maxi Rodriguez satsat hårt mot Uniteds Rafael. Rafael tog ut sin hämnd på Liverpools Lucas med en nästintill lika våldsam kapning som Caraghers.

– Tråkigt när sånt här händer, annars har det varit en bra fotbollsmatch. När de börjar spela för att skada varandra är det inte roligt längre, säger Ola Andersson i Viasat.

Martin Skrtel blev vansinnig och snackade till sig en varning och återigen var båda lagen inblandade i tumultet medan domaren stod uppgivet och såg på bredvid.

Missade chansen att dra ifrån

Manchester United snyggade till siffrorna genom Javier Hernández, men United missade att rycka i toppen efter 1–3. Den tredje förlusten på de sju senaste för United tackade titeljagande Arsenal för som i går tappade poäng mot Sunderland.

ARTIKELN HANDLAR OM