Här stjäl han lagkamratens drömmål

Kuyt tog målet från Suarez efter osannolik soloräd

FOTBOLL

Dirk Kuyt snodde Luis Suarez drömmål, men jublade efteråt över sitt hattrick på Manchester United.

– Det är perfekt. Du drömmer om att göra tre mål, och att få göra det mot United är den bästa känslan någonsin, säger holländaren.

Luis Suarez dribblade bort i princip hela Manchester Uniteds försvar och avslutade med att rulla bollen förbi en maktlös Edwin van der Sar. Men på mållinjen stod Dirk Kuyt och snodde målet.

– Jag är gladare än någonsin, men måste också tacka Suarez som skapade två av mina mål. Det var ganska lätta mål för mig att göra, men de räknas också och jag tar dem mer än gärna, säger Kuyt till Skysports.

Holländaren gjorde sitt andra mål när Unitedspelaren Nani misslyckade med en nick. I stället för att nicka bort bollen friställde han Kuyt som enkelt kunde göra 2-0 från nära håll. På slutet gjorde han också 3-0 efter att ha tryckt in returen från Luis Suarez frispark. Det var hans första hattrick i Liverpool-tröjan.

Tack vare Liverpools seger är Arsenal fortfarande bara tre poäng efter United i ligatoppen, och har dessutom en match mindre spelad. Vinner Chelsea sina två hängmatcher så är de bara sex poäng efter.

Carrolls inhopp

Andy Carroll satt på avbytarbänken med ett leende och applåderade sin anfallskollegas hattrick. Tio minuter senare fick klubbens rekordförvärv göra sin debut i Pool-tröjan.

Javier Hernandez nickade in 1–3-reduceringen på övertid som en klen tröst för United.