Föll mot nykomlingen – efter målvaktstavla

Fabianski syndabock för Arsenal

FOTBOLL

Arsenal föll tungt mot nykomlingen Newcastle hemma på Emirates och tappar nu poäng i Premier Leagues tätstrid.

Stor syndabock blev målvakten Lukasz Fabianski som gick bort sig fullständigt på en frispark som ledde till Andy Carrolls segermål.

Arsenal är på väg att tappa kontakten med flyende Chelsea i Premier League. Den titeltörsta London-klubben förlorade sin andra hemmamatch för säsongen – denna gång mot nykomlingen Newcastle.

Tvekade på en långboll

Stor syndabock blev målvakten Lukasz Fabianski. I slutet av första halvlek gick polacken ut på en lång luftboll men tvekade. 25-åringen blev stående på halvdistans och förlorade luftduellen med Andy Carroll.

Newcastles anfallsstjärna kunde enkelt nicka in bollen i det tomma målet och göra matchens enda mål i jätteskrällen. Nykomlingen marscherar nu uppåt i tabellen och imponerar under sin återkomst i högstaligan.

Van Persie byttes in

Arsenal missade i sin tur chansen att gå ikapp Manchester United och riskerar nu att halka åtta poäng efter Chelsea i titelkampen. En tung förlust för Arsenal som dominerade matchbilden.

Men laget hade hopplöst svårt att få in bollen. Theo Walcott träffade bland annat ribban och Andrej Arsjavin slarvade bort en kanonchans.

Den tidigare skadade holländaren Robin Van Persie kunde inte heller rädda laget i sitt inhopp efter 58 minuter.

ARTIKELN HANDLAR OM