Drogba skadad när Chelsea vann

Frank Lampard om titelracet: ”Vinner vi varje match har vi en stor chans att klara det”

FOTBOLL

Chelsea hade som väntat inga problem att besegra Blackpool och är nu tack vare 3-1-segern med i toppstriden igen.

Men lagets anfallare Didier Drogba fick lämna matchen skadad.

– Jag vet inte vad som är fel med honom, vi har inte pratat ännu, säger Carlo Ancelotti efter matchen.

Det var i den 49:e minuten som Drogba gick upp i en defensiv nickduell med James Beattie. Efter duellen föll ivorianen till marken och tvingades några minuter senare lämna matchen efter smällen mot låret.

Chelseatränaren Carlo Ancelotti var efter situationen rasande och klagade högljutt till fjärdedomaren.

– Didier fick en smäll och vi hoppas att han blir okej. Vi får ta och kolla inom de närmsta två dagarna, säger Carlo Ancelotti på presskonferensen.

Chelsea lyckades, trots Drogbas skada och att Fernando Torres har fortsatt svårt att hitta målet i sin nya klubb, enkelt vinna matchen. Men Carlo Ancelotti tror att det lossnar för nyförvärvet snart.

– Torres visade bra rörelse med Drogba i den första halvleken. Det är viktigt att han jobbar för laget – match efter match kommer han att utvecklas och han kommer att göra mål, säger tränaren på en presskonferens.

Häng på ligatiteln

Stor hjälte blev Frank Lampard som gjorde två mål varav ett på straff, John Terry gjorde innan dess matchens första mål.

– De matchade oss bra och ibland slarvade vi lite och gav de chansen att komma in i matchen, lyckligtvis vann vi tack vare lite kvalitet stundtals, säger Frank Lampard till Sky Sports

De blåklädda kan ha tagit sista chansen till ligatiteln genom segern och Manchester Uniteds förlust samt Arsenals poängtapp. Laget är nu nio poäng bakom United, men har dessutom en match mindre spelad.

Matchhjälten vågade efter matchen tro på en ligatitel igen.

– Om vi går och vinner varje match har vi en stor chans att klara det. Men det kommer att bli svårt, säger Frank Lampard till Sky Sports.

Blackpool fick också en skada och det var den förre Hammarbymålvakten Richard Kingson som råkade ut för den. Målvakten tvingades kliva av efter att Chelsea gjort sitt tredje mål, men hade signalerat för byte en stund tidigare.

FAKTA

Blackpool–Chelsea 1–3 (0–1)

Blackpool: Jason Puncheon. Chelsea: Frank Lampard 2 (1), John Terry.

Publik: 15 584. (TT)