”Wayne är väldigt söt”

Lampard: Han ser ut som en bulldog

FOTBOLL

Wayne Rooney har fått svarta rubriker efter sin otrohetsaffär och kontraktsbråk med Manchester United.

Men nu tas stjärnan i försvar av landslagskompisen Frank Lampard.

– Om du läser rubrikerna som varit de senaste veckorna kan du få intrycket av en viss sorts person men han är en känslig kille. Du kan ha ett bra samtal med honom om vad du vill, säger Lampard till BBC Radio Five Live.

Foto: AP

Wayne Rooney är för närvarande skadad och ligger lågt efter de senaste månadernas skandalrubriker. Det hela började med att en prostituerad kvinna hävdade att hon haft sex med 25-åringen som direkt efteråt sedan drogs in i ett kontraktsbråk med Manchester United.

Såg VM tillsammans

Men rivalen i Chelsea, Frank Lampard, försvarar nu landslagsstjärnan.

– Om du läser rubrikerna som varit de senaste veckorna kan du få intrycket av en viss sorts person men han är en känslig kille. Du kan ha ett bra samtal med honom om vad du vill. Han är en självsäker kille men har också en känslig sida. Under VM brukade vi sitta tillsammans och se några av de andra matcher, säger Lampard till BBC Radio Five Live.

Lampard stannar inte där utan fortsätter hyllningarna. Stjärnan tar också till adjektiv som kanske inte används var dag i fotbollssammanhang.

– Han är väldigt söt och världsvan för sin ålder. Han har inga problem med att relatera till äldre spelare, han behandlar alla lika.

”Ser ut som en bulldog”

– Vissa spelare vill alliera sig med de större namnen i truppen, att tala med vissa spelare eller hålla sig till sin egen grupp. Wayne pratar med David Beckham på samma sätt som han skulle tala med en ny kille som precis kommit in i truppen från Stoke eller Bolton. Det är skönheten hos honom som person.

Lampard känner Rooney sedan många år tillsammans i Englands landslag. Han beskriver anfallaren som ett fotbollsgeni.

– Han ser ut som bulldog, ett litet kraftpaket, men när du sedan tränar med honom för första gången kan du se att han har en bollträff och medvetenhet som ett geni.

ARTIKELN HANDLAR OM