Slutade försöka göra mål – efter febertoppar

”Fick anpassa mitt spel”

FOTBOLL

Didier Drogba säger till Chelsea TV att han ändrade sin spelstil från att sluta göra mål på grund av mystiska febertoppar.

I måndags, efter en månads besvär, fick 32-åringen beskedet att han har malaria.

– Jag tror att jag kan bli bättre och börja göra mål igen, säger Drogba.

Foto: Getty Images

Didier Drogba fick ett par dagar ledigt från Chelsea och åkte på semester. När han kom tillbaka till England började besvären.

Försvarade mer

32-åringen hade febertoppar och förlorade både kraft och kondition. Det gick så långt att Drogba säger att han gav upp försöken att göra mål för att försöka fokusera på sitt lagspel mer.

– När du inte är 100 procent måste du anpassa ditt spel, det var vad jag försökte göra. Självklart vill jag göra mål i varje match men när du inte kan det, när du inte är 100 procent, är det bättre att försöka hjälpa dina lagkamrater. Kanske försöka passa fram eller försvara lite mer.

Startar mot Fulham

Efter en månads besvär och bara ett mål, på straff mot Spartak Moskva, fick stjärnan i måndags äntligen en diagnos. Drogba hade malaria.

– När du inte vet vad det är och du inte kan behandla det kommer och går det. Du har några veckor då febern är hög, så det var vad jag hade. Men nu vet jag att jag kommer bli bättre.

Drogba är nu frisk och kommer, trots besvären tidigare, att starta mot Fulham i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM