Bryter tystnaden – hyllar Arsenal

Ferguson vill inte uttala sig om den senaste tidens kontroverser

Foto: AP
Varnar för Arsenal.
FOTBOLL

Manchester United föll tungt med 3-1 mot Liverpool.

Efter matchen vägrade United-tränaren att tala med media men i går bröt han tystnaden.

– Uppenbarligen är Arsenal det största hotet mot att vi ska uppnå våra mål, säger han till cbssport.org.

En svidande förlust, en hård tackling mot Nani och allmänt missnöjde med domarna på senare tid. Då valde Alex Ferguson att bojkotta all media – i strid mot FA:s bestämmelser.

I går bröt Manchester Untieds tränare tystnaden när han talade med den regionala sportsidan cbssport.org.

– Jag har inga ursäkter för den dåliga insatsen mot Liverpool, som var det bättre laget och förtjänade att vinna, säger han.

Han ville inte uttala sig om tacklingen som öppnade ett sår på Nanis vänstra ben, inte heller om varför han stängt ute media. Fokus låg istället på besvikelsen över resultatet på Anfield samt den kommande matchen mot Arsenal.

– Jag var besviken eftersom att vi inte presterade på den nivån jag förväntar mig och, för att vara rättvis, lyckas vi oftast, säger Alex Ferguson till cbssport.org.

"Bleknade i februari"

United-tränaren passade även på att hylla och utse Arsenal till lagets största konkurrenter. Ett påpassligt tillfälle att lägga press på Arsenal då lagen möts redan till helgen, när det är dags för FA-cupen.

– Förra säsongen bleknade de i perioden februari till mars, vilket lämnade oss och Chelsea i ett ensamt lopp om titeln. Många experter trodde nog att vi skulle få se något liknande i år, säger han.

Men Alex Ferguson är lite förvånad och imponerad över Arsenals frammarsch i ligan och gör ingen hemlighet av att Arsène Wengers lag är det största hotet i Uniteds jakt på den 19:e ligatiteln.

– Arsène Wenger och hans spelare har ändrat på ordningen en del och stormat fram till andra plats. Uppenbarligen är Arsenal det största hotet mot att vi ska uppnå våra mål, säger Alex Ferguson.

På lördag möts Manchester United och Arsenal i cupen, i maj möts lagen i en match som kan avgöra ligan.