Sunderland spelade ut Chelsea

Bröt Cechs fantastiska svit

FOTBOLL

810 minuter – så länge höll Chelsea nollan på Stamford Bridge.

Men efter 0-3 mot Sunderland tvingas Carlo Ancelotti hålla krismöte med sina stjärnspelare.

– Allt gick fel, och ingen var bra. Vi har en del saker som vi måste reda ut, säger han.

Foto: Getty Images

1–0, 7–0, 8–0, 6–0, 2–0, 4–0, 2–0, 2–0 och 1–0.

Där har ni de nio matcher som Chelsea spelat på Stamford Bridge sedan i april.

Men när Peter Cechs 810 minuter långa nolla sprack, så sprack den rejält. 0–3 mot Sunderland var höstens skräll i fotbollsvärlden och Chelseas värsta hemmaförlust sedan 2002.

I den första halvlekens sista minut spräcktes alltså nollan.

Nedum Onuoha dribblade sig fri och lurade hela Chelsea-försvaret och drog sedan till med vänstern.

Tidigt på den andra halvleken kom nästa kalldusch. Asamoah Gyan kom helt fri efter ett exemplarisk Sunderland-anfall och Cech var chanslös.

Hur tänkte du, Cole?

I den 87:e minuten gjorde Danny Welbeck 3–0 – efter ett blindpass in mot straffområdet av landslagsbacken Ashley Cole – och matchen var punkterad och serieledarna Chelsea var överkörda.

– Jag skrek inte på spelarna efter matchen eftersom jag ville prata med dem först när jag lugnat ner mig, säger Carlo Ancelotti till Soccernet.

Chelseatränaren har en hel del att gå igenom med sitt skadedrabbade lag, som nu har förlorat två av de tre senaste ligamatcherna.

– När det gick som bäst för några månader sedan så sa jag att svårare tider skulle komma. Nu är de här, och vi har en hel del att reda ut under de kommande träningarna. Vi måste hitta tillbaka till fokus och spela bättre än vi gjorde mot Sunderland. Det var vår sämsta insats sedan jag kom till klubben.

Birmingham nästa

Närmast väntar bortamatch mot Birmingham på lördag och helt plötsligt har Chelsea ”bara” två poängs ledning i Premier League.

– Jag tror fortfarande att vi har ett lag starkt nog för att vinna ligan, men vi måste se till att matchen mot Sunderland var en engångsföreteelse, säger Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM