”Nicklas har blivit straffad av Wenger”

Kan lämna för Bayern

FOTBOLL

Nicklas Bendtner placerades på läktaren i derbyt mot Tottenham och kallas i brittisk press för ”utfryst”.

22-åringen kritiserade i veckan managern Arsene Wenger för att han inte fått tillräckligt med speltid och danskens pappa tror att petningen är ett straff för det utspelet.

– Det ser helt klart ut som det, eller hur, säger Thomas Bendtner till The Mirror.

Foto: AP

Nicklas Bendtner har haft stora skadeproblem under hela säsongsupptakten. Nu är anfallaren på väg tillbaka men beklagade sig i veckan över bristande speltid.

När managern Arsene Wenger sedan tog ut truppen till en av årets höjdpunkter, hemmaderbyt mot Tottenham, fick Bendtner inte ens plats på bänken.

Straffas för kritik

22-åringens pappa och agent Thomas Bentdner tror att petningen är ett straff för sonens kritik.

– Det ser helt klart ut som det, eller hur. Det är inget fel på Nicklas, han är hundra procent redo att spela den matchen, säger Thomas Bentdner.

– Det är överraskande att Nicklas inte får spela. Wenger har sagt att han vill använda Nicklas och är glad över att ha honom tillbaka.

Arsene Wenger ville inte ge någon längre motivering till valet att ställa Bendtner utanför truppen.

Ryktas om Bayern

– Jag har inte så mycket att tillägga. Han kommer inte att spela på lördag men jag tror att han får chansen på tisdag mot Braga, säger Wenger.

Rykten gör gällande att Bayern München är mycket intresserade av dansken. Enligt obekräftade brittiska tidningsuppgifter finns misstankar att den tyska klubben bett Bendtner att ”göra sig omöjlig” för att påskynda en flytt.

Thomas Bendtner vill inte kommentera ryktet och Arsene Wenger säger att dansken stannar i London.

– Nicklas Bendtner är precis på väg tillbaka från sin skada, säger Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM