Elmander bäst i Premier League

Leder skytteligan efter två nya mål

FOTBOLL

Johan Elmander låg utslagen i gräset och fick vård av Boltons medicinska personal efter en otäck smäll början av matchen mot Newcastle.

Men 29-åringen reste sig, satte två mål i 5-1-segern och leder nu skytteligan i Premier League.

– Jag är väldigt nöjd med åtta mål så här långt, säger Elmander till klubbens hemsida.

Johan Elmander är bäste målskytt i världens kanske bästa liga. Efter två fullträffar, hans första på hemmaplan, mot Newcastle har Elmander nu gjort åtta mål under årets ligaspel. Det innebär delad ledning i skytteligan med dagens motståndare Andy Carrol som gjorde Newcastles tröstmål.

– Jag är väldigt nöjd med åtta mål så här långt, säger Elmander till klubbens hemsida.

– Men mål är mål. Förhoppningsvis visar jag vad man kan göra när man har en fantastisk manager som tror på en.

Grundlurade målvakten

Elmander gjorde först 3-0, efter att ha kommit igenom på djupet och grundlurat målvakten Timothy Krul. Svensken krigade sig sedan förbi Fabio Coloccini innan han placerade 4-1-målet i storsegern. Detta efter att först ha sett ut att få avbryta mötet.

I den första halvleken hade Bolton ett anfall ute på högerkanten när Johan Elmander plötsligt föll ihop mitt i planen. Repriser visar hur mittbacken Mike Williamsson klev upp och satte in en hård tackling på svensken som, utanför spelet, var på väg in i straffområdet.

Elmander blev liggande stilla på planen samtidigt som medicinsk personalsnabbt tog sig fram till 29-åringen. Beskeden var dock positiva och Elmander kunde, efter lite vila, resa sig upp och fortsätta matchen.

Inte tränat i slutet av veckan

Svensken såg sedan till att få Coloccini utvisad när mittbacken satte in en ful armbåge i en löpduell med svensken efter 76 minuter. Men ingenting kunde stoppa Elmander i dag.

Tur var väl det för nu är svensken hetaste målskytten i hela England.

– Det ser ut som om han njuter av situationen. Han hade inte tränat hela veckan eftersom hans fru fick barn i torsdags. Men han kom tillbaka i går och när man känner honom, som jag gör, visste jag att han verkligen ville spela i dag. Jag tycker att hans insats var enastående, säger tränaren Owen Coyle.

Klubben jobbar nu för att få svensken att förlänga det nuvarande kontraktet som löper ut efter säsongen.

– Jag är väldigt bekväm med situationen, vi talar hela tiden. Jag kan förstå att som spelare vill du inte tänka på något annat när du kommer in i ett sådant här stim. Vi kommer att fortsätta ha de här diskussionerna, säger Coyle.

ARTIKELN HANDLAR OM