Ancelotti dementerar rykten om avhopp

”Jag vill stanna här”

FOTBOLL

Tre förluster på de fyra senaste matcherna i ligan – och ett märkligt avskedande av andretränaren Ray Wilkins.

Enligt brittiska tidningar är Carlo Ancelotti nu på väg att hoppa av sitt tränaruppdrag för Chelsea.

Uppgifter som italienaren dementerar:

– Jag har sagt det många gånger förut och säger det igen. Jag vill stanna här, jag älskar den här klubben, säger Ancelotti.

Foto: ap
Ancelotti.

Det är flera brittiska tidningar som i dag skriver om att italienaren, som tog Chelsea till dubbeln i fjol, funderar på att hoppa av sitt tränaruppdrag för London-klubben.

Ancelotti, som är pressad efter tre förluster på de fyra senaste matcherna i ligaspelet, ska ha stått i kontakt med sitt fackförbund och undersökt vilka möjligheter han har att bryta sitt kontrakt i förtid.

De senaste veckorna har varit turbulenta i Chelsea. Ancelottis högra hand, andretränaren Ray Wilkins, fick, utan att det gavs några ordentliga förklaringar, sparken för ett tag sedan och ingenting har varit sig likt med Chelsea sedan dess.

Presskonferens i dag

Ancelotti uppges vara missnöjd över att bara ha befogenheter i samband med träningar och matcher, och inte över spelarvärvningar, likt Alex Ferguson.

På måndagseftermiddagen mötte italienaren pressen, inför Chelseas match mot Zilini i Champions League i morgon, och då kom, som väntat, en dementi.

– De här ryktena stämmer inte och jag vet inte varför de har gått ut i tidningen. Jag siktar på att stanna i klubben under lång tid. Jag älskar den här klubben och jag tror mycket på spelarna i den här truppen, säger Ancelotti.

– Klubben bestämde sig för att göra en förändring. Jag måste försöka behålla fokus och jag är ledsen för att laget inte vinner, säger Ancelotti.

ARTIKELN HANDLAR OM