Här råkar de avslöja övergången – igen

”Det är andra gången vi lyckas göra det här”

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

För andra gången har Ålesund av misstag publicerat uppgifter på sin hemsida att målvakten Anders Lindegaard är klar för Manchester United.

Nyheten drogs återigen tillbaka men senare gick Sir Alex Ferguson ut och bekräftade att allt äntligen är klart.

– Ja, avtalen är påskrivna, säger Ferguson enligt brittisk media.

Transfersåpan om Anders Lindegaards övergång till Manchester United ser ut att vara över. För tredje gången.

Gick ut med dementi

Redan den elfte november gick Ålesund ut på sin hemsida och berättade att affären var i hamn. Men det drogs sedan tillbaka och bortförklarades som ”ett misstag”. I dag hände det igen.

För andra gången publicerades en nyhet på klubbens hemsida att den danske landslagsmålvakten skrivit på för United. Sedan kom dementin igen.

”AaFK har inte publicerat eller bekräftat någon övergång för Anders Lindegaard till Manchester United. En av flera opublicerade artiklar med olika utfall av förhandlingarna som pågår blev refererad i media. AaFK vill kraftigt understryka att ingen övergång är klar”, skrev klubben senare på sin hemsida.

Skyller på tidning

Klubbdirektören Henrik Hoff förklarar misstaget för TV2 Sporten med att en dansk tidning kommit åt en opublicerad artikel.

– Det är andra gången vi lyckas göra det här. Men Lindegaard är alltså inte klar. Det är artiklar som ligger som kladdar och inte publicerats så, tillsammans med vår dataleverantör, måste vi ta ansvar för det här, säger Hoff.

Senare bekräftade även Sir Alex Ferguson affären. Om inte skotten lärt sig lite norsk humor så bör alltså 26-åringen trots allt vara klar för United.

– Ja, avtalen är påskrivna, tror jag. Alla förhandlingar är över och han kommer till oss i januari, säger Ferguson till brittisk media.

ARTIKELN HANDLAR OM