Chelseas kris total – efter jättetavlan

Inte vunnit på tre ligamatcher

FOTBOLL

Manchester United kan vara på väg att rycka i Premier League.

Chelsea lyckades inte vinna för tredje ligamatchen i rad när mittbacken Alex bjöd Newcastle på en poäng efter 1-1 på St James Park.

Brassen petade bollen förbi sin egen målvakt så att Andy Carroll fick öppet mål i inledningen av matchen.

Bara sex minuter var spelade av matchen borta mot Newcastle när Alex såg till att Chelseas kräftgång i Premier League fortsätter. 28-åringen petade bollen förbi Peter Cech i Chelsea-målet och Andy Carroll tackade och tog emot genom att rulla in 1-0.

Vunnit en av fem

Salomon Kalou såg sedan till att återställa lite ordning när han satte kvitteringen precis före halvtid. Men Chelseas form från säsongsupptakten är som bortblåst och laget misslyckades för tredje ligamatchen i rad med att ta tre poäng.

Efter förlusterna mot Birmingham och Sunderland har klubben dessutom bara vunnit en av de fem senaste matcherna. Det gör att guldet nu kan börja glida en av storfavoriterna ur händerna.

– Jag är besviken på de fyra senaste matcherna. Att bara göra ett mål på bortaplan är helt enkelt inte tillräckligt, säger managern Carlo Ancelotti.

”Viktigt att visa karaktär”

Manchester United rycker till två poängs försprång i ligan och Arsenal skuggar dessutom på samma poäng som Chelsea. Carlo Ancelottis framtid blir allt mer oviss.

– Vi måste bara fortsätta, behålla fokus och försöka vinna. Men för tillfället lyckas vi inte sätta våra chanser, säger Ancelotti.

– Vi spelade bra fotboll. Ibland har vi otur och ibland måste vi fokusera mer på våra avslut. Det är viktigt att visa vår karaktär och personlighet nu.

Klubben skakas dessutom vid sidan av planen av ledarproblem. Assisterande tränaren Ray Wilkins har tagit klubben till domstol efter att ha fått sparken och i dagarna meddelade sportchefen Frank Arnesen att han avgår efter säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM