Liverpool sänkt – i 92:a minuten

Skrtel och Lennon hjältar för Tottenham

FOTBOLL

Martin Skrtel sköt först Liverpool mot en välbehövlig prestigeseger i matchen mot Tottenham.

Sedan spolierade han själv lagets vinstchanser när han satte 1-1 i egen kasse innan Aaron Lennon avgjorde med 2-1 på tilläggstid.

– Att förlora på tilläggstid på det sättet vi gjorde är väldigt svårt att acceptera, säger managern Roy Hodgson.

Foto: GETTY IMAGES

Det blev, som väntat, en händelserik stormatch publiken på White Hart Lane bjöds på. En av huvudrollsinnehavarna var mer oväntat Liverpools Martin Skrtel.

Självmål av Skrtel

25-åringen öppnade först målskyttet och fick de hårt prövade Liverpool-fansen att jubla efter 42 minuter. Slovaken krigade sig fram och stötte in en retur fram till ledningsmålet.

Men Skrtel såg sedan själv till att han inte fick bli matchhjälte.

Efter 66 minuter tog sig Tottenhams Luka Modric fram på vänsterkanten och slog in bollen mot den framstörtande anfallaren Peter Crouch. Men för dagen måltörstande Martin Skrtel hann först och glidtacklade in bollen vid den första stolpen.

Van der Vaart skadad

Aaron Lennon avgjorde sedan matchen för Spurs på tilläggstid. Vindsnabbe Lennon kom igenom på djupet, efter en vacker skarv från Crouch, och lade behärskat in 2-1 efter 92 minuter.

– Att förlora på tilläggstid på det sättet vi gjorde är väldigt svårt att acceptera. Jag är väldigt ledsen för spelarnas skull och väldigt besviken att vi inte kom härifrån med i alla fall en poäng vilket vi hade kunnat vara stolta över, säger Roy Hodgson.

En skön prestige-seger för Tottenham som innan segermålet hade haft en tung eftermiddag. Laget fick både Rafael van der Vaart och Younes Kaboul skadade och missade dessutom en straff.

”Livsviktiga blodet”

Men det största mörkret ligger ändå tveklöst över Liverpool. Både David N'Gog och nyckelspelaren Jame Carragher, som slog axeln ur led, fick bryta matchen i den andra halvleken och laget tappar nu ytterligare mot toppskiktet i tabellen.

– Att Jamie skadar sig i sin 450:e Premier League-match idag, ett rekord han ska vara stolt över, är väldigt olyckligt. Nu blir vi utan honom och Steven Gerrard en tid och de är det livsviktiga blodet för vår klubb.

Tottenham är nu bara en poäng efter Manchester City på den viktiga fjärdeplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM