Tevez öppna brev till City

FOTBOLL

Carlos Tevez har lämnat in en skriftlig ansökan om att få lämna Manchester City.

Anledningen: En nu krossad relation till personer i klubbledningen.

– Den har brutits sönder och går inte att reparera, skriver anfallaren i ett öppet brev.

Foto: ap
Tevez.

Det är inte tränaren Roberto Mancini som är problemet. Inte heller ägaren Shejk Mansour.

När Carlos Tevez i ett öppet brev i går förklarade varför han vill bli såld från Manchester City är det ”vissa personer i ledningen” som är orsaken.

– Min relation till vissa i ledningen och vissa individer har brutits sönder så tillvida att den nu inte går att reparera. Mer än så vill jag inte utveckla det. Men de vet, eftersom jag har sagt det till dem, skriver Tevez enligt fotbollssajten Goal.com.

Beklagar situationen

Han beklagar också att situationen har uppstått, främst för supportrarnas skull:

– Alltsedan jag skrev på för Manchester City har jag trivts med att spela inför fansen.

City vägrar dock att släppa argentinaren, som har tre och ett halvt år kvar på kontraktet.

– Det här är en olycklig och ovälkommen distraktion, skriver klubben i ett pressmeddelande.

FAKTA

Så här skriver Tevez

”Jag kunde ha skrivit på ett bättre kontrakt när jag erbjöds det inför den här säsongen, men mitt beslut handlar inte om pengar. Det har jag gjort klart för styrelsen och ledningen vid flera tillfällen. Ägaren har varit väldigt generös mot mig i sina erbjudanden, och jag vill tacka Shejk Mansour för hans förståelse och support.

Jag önskar också klargöra att jag inte har några personliga problem med tränaren Roberto Mancini.

Jag har inte påverkats av någon annan att ta det här beslutet. Det är i stället något som jag har känt under en tid och jag har ägnat många timmar åt att tänka över det.

Jag ville lämna (klubben) i somras, men blev övertygad att stanna. Tyvärr har mina känslor inte förändrats.

Jag ogillar starkt ledningens påståenden att jag skulle ha påverkats av andra. Jag är besviken att ledningen försöker skildra situationen i ett annat ljus. Min relation till vissa i ledningen och vissa individer har brutits sönder såtill­vida att den nu inte går att reparera. Mer än så vill jag inte utveckla det. Men de vet, eftersom jag har sagt det till dem.

Alltsedan jag skrev på för Manchester City har jag trivts med att spela inför fansen. De har välkomnat mig till klubben och jag beklagar att läget har blivit så här.

De förtjänar framgång som en belöning för sin passion och sitt tålmodiga stöd. Klubben kan skatta sig lycklig som har sådana supportrar.

Ingen som har sett mig spela för Manchester City kan ifrågasätta mitt engagemang och min passion för klubben de gånger då jag har burit lagtröjan.

Jag kan bekräfta att jag har lämnat in en transferansökan till ordföranden i Manchester City. Nu måste jag skingra tankarna och tänka till eftersom det här är en viktig del av min karriär.”

ARTIKELN HANDLAR OM