Galna ryktet i England: Blackburn vill ha Diego

FOTBOLL

LONDON. Uppgifter i natt: Blackburn vill ha Maradona som ny manager.

Klubbens indiska ägare tänker försöka övertyga den argentinska fotbollshjälten att ersätta Sam Allardyce.

Foto: Foto: AP

Blackburn Rovers ägare planerar att övertyga Diego Maradona att avbryta pensioneringen och återvända som manager, skriver Daily Mirror.

Som förbundskapten ledde Maradona det argentinska landslaget till VM-slutspel, trots varierande resultat i kvalet och argentinaren har inte gjort någon hemlighet av att han gärna blir manager igen.

Vill ha ett toppnamn

Premier League-laget jagar ett stort namn för att ersätta Sam Allardyce, som inte har ansetts tillräckligt het för lagets indiska ägare. I stället vill man ha ett toppnamn som på köpet ska fungera som marknadsförare för ägarbolaget VH Group.

– Maradona ses som rätt profil för VH Group. Han kan erbjudas manager-jobbet eller till och med sportchefs-jobbet, säger en källa till tidningen.

På besök i England

Källan betonar att Diego Maradona skulle behöva engelsk personal i övrigt kring sig, men säger också att Blackburns ägare, bröderna Raos, skulle vara nöjda bara de lyckades länka den argentinska fotbollshjälten till klubben på något sätt.

Maradona var nyligen i England och Daily Mirror antyder att han kan ha varit i samtal med Blackburn Rovers ägare vid tillfället.

ARTIKELN HANDLAR OM