”Press på United”

Chelseas psykning mot serieledarna

FOTBOLL

Spänningen i den engelska ligan lever vidare. Det kan Chelseafansen tacka Avram Grant för.

–?Vi fick oss en ordentlig utskällning i paus, säger lagets kapten John Terry till Sky Sports.

Foto: Ian Walton
Stilstudie av Chelseas lagkapten John Terry.

Orsaken till Chelseamanagers ilska var hans lags synnerliga bleka insats under den första halvleken i ödesmatchen mot Newcastle. Uppenbarligen var israelens utbrott exakt den väckarklocka laget behövde för i andra halvlek kom Chelsea ut som ett helt annat lag. Efter mål av pånyttfödde tysken Michael Ballack och Florent Malouda kunde man till slut ta en säker trepoängare som innebär att Manchester United måste slå Wigan borta i sista omgången för att säkra guldet.

–?Wigan har en härlig form för tillfället och jag tror att dem kommer gå ut och göra sitt bästa för att vinna mot Manchester United. Förhoppningsvis gör de det också, säger John Terry om chanserna till att få hjälp på söndag.

Grant positiv

Även Terrys manager Avram Grant är försiktigt positiv inför slutstriden.

–?Manchester United har fördel för tillfället men pressen ligger på dem. Och det kommer inte bli enkelt i Wigan.

Om man ska tro Newcastles manager Kevin Keegan kommer dock en Chelseavinst mot Bolton inte räcka till en tredje ligatitel på fyra år.

–?Om detta varit vilken annan säsong som helst hade Chelsea varit värdiga mästare. Men jag kan helt enkelt inte se Manchester United snubbla mot Wigan, även om deras plan är dålig, säger Keegan lite skämtsamt.

FAKTA

Manchester United

84 Poäng. Målskillnad +56

Möter Wigan borta i sista omgången.

Chelsea

84 Poäng, Målskillnad +39

Möter Bolton hemma i sista omgången.